DOGAĐANJAFOTO GALERIJENASLOVNICA

Iznimno sadržajna adventska subota u slatinskom božićnom parku

Sinoćnji advent u Parku 136. Slatinske brigade zasigurno bilježi rekordnu posjećenost i to najvjerojatnije zbog činjenice da je najavljeno kako će MK Speed u suradnji s vinarijom “Stari podrum” dijeliti najmlađima njihove tradicionalne božićne paketiće.

Prije samog polaska prema slatinskom božićnom parku, posjetili smo članove MK Speed u prostorijama njihova kluba gdje je sve bilo spremno za polazak – njihovi motori su bili okićeni lampicama i svi su bili u svojim “mrazovskim” odijelima.

Bučna povorka je krenula i uz turiranje i zvukove sirene najavljivala svoj dolazak. Za to vrijeme, na slatinskom adventu i mali i veliki nestrpljivo su očekivali dolazak vesele povorke.

U bučnom i svjetlucavom stilu, naši Moto mrazovi su u bajkerskom i blagdanskom izdanju ušli u središnji gradski park.

MK Speed je u suradnji s vinarijom “Stari podrum” djeci ove godine podijelio čak 500 paketića. Za najmlađe je to bio poseban doživljaj, a osim što su dobili slatke paketiće, mogli su se i fotografirati s Moto mrazovima.

– Drago nam je što možemo razveseliti djecu i voljeli bismo da smo mogli priskrbiti još više paketića – rekao nam je Ivan Halas, vlasnik vinarije “Stari podrum”, a Vedran Klement, predsjednik MK Speed, je istaknuo izuzetno dobru suradnju koja traje još od 2017. godine.

Na kraju su svim klincima i klincezama i svim ljudima dobre volje poželjeli sve najbolje za Božić i Novu 2024. godinu i u svom bučnom stilu uz svjetla i sirene napustili gradski park.

Nakon dobivenih božićnih paketića, roditelji i djeca, te ostali posjetitelji slatinskog Adventa, mogli su uživati u raznim delicijama poput fritula, lepinja, germknedli, kobasica te čaja i kuhanog vina za koje su se pobrinuli slatinski ugostitelji, no mogli su guštati i u ukusnim ličkim delicijama koje je predstavila Udruga Ličana „Vila Velebita Slatina u sklopu projekta Gastro Lika.

Slatinski su Ličani po promotivnim cijenama nudili kuhani grah s kiselim kupusom, kuhano vino te Lički i Gacki miješani sir. Ovim su jelima dočarali tradiciju kojom se Božić slavi u Lici.

Ovog posljednjeg adventskog vikenda za dobru atmosferu bio je zadužen DJ Leo, odnosno Leopold Siniša Škrinjarić, mnogima poznat kao novinar i video reporter HRT-a, no i kao strastveni zaljubljenik u gramofonske ploče kojih u svome fondu ima na tisuće i tisuće komada.

Neke od najboljih izdvojio je sinoćnjim posjetiteljima slatinskog Adventa, a na repertoaru se našlo obilje glazbe 80-ih i 90-ih godina prošloga stoljeća.

„Advent u Slatini“ i ove godine potpisuju Grad Slatina, Turistička zajednica Grada Slatine i Slatinski informativni centar.

(rt, nm/Foto: R. Turk, N. Mažar)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button