KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOPĆINE

Izniman uspjeh učenika OŠ V. Nazora Nova Bukovica u projektu „Čitanjem do zvijezda“ 2021./2022.

„Čitanjem do zvijezda“ nacionalni je projekt za poticanje čitanja i promicanje kulture čitanja za djecu i mlade pokrenut 2009. godine. Popularizira knjigu, načitanost, knjižnice i obrazovanje, potiče istraživački i timski rad, ali i kreativni izričaj i individualni napor. Namijenjen je učenicima srednjih škola te viših razreda osnovnih škola. Svake je godine tema projekta drukčija, a ove godine tema je „Knjiga i film“.
Nakon prijave, sudjelovanje je podrazumijevalo čitanje triju knjiga (Roald Dahl, „Vještice“, Ransom Riggs, „Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu“ te Frances Hodgson Burnett, „Tajni vrt“) i gledanje njihovih filmskih adaptacija novijega datuma.

Dvije su kategorije natjecanja: kviz znanja te izrada kreativnog uratka koji zastupa motive iz knjiga i filmova. Osnovna škola V. Nazora Nova Bukovica sudjelovala je prvi puta ove nastavne godine, i to u obje kategorije.
U kategoriji kviz predstavnici škole su: Hana Kribl – učenica 7. r., te Kristijan Škrnički i Martina Nikić – učenici 8. r., dok je predstavnica kategorije kreativni uradak učenica 8. r. Martina Nikić.

Učenici su svojim rezultatima postigli izniman uspjeh te su u obje kategorije, nakon školske i županijske razine, na kojoj su ostvarili 1. mjesto, pozvani na nacionalnu razinu ovoga natjecanja koje će se održati početkom svibnja.

U projektu su sudjelovale ukupno 242 osnovne i 55 srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske.

– Sudjelovanje u ovom projektu iziskuje mnogo rada i žrtvovanje puno slobodnoga vremena, no nagrađuje ponosom i zadovoljstvom među učenicima i mentorima. Čestitamo učenicima koji su izborili državnu razinu te im želimo puno sreće s pitanjima, a ponajviše da nastave hraniti želju za čitanjem te uvijek budu gladni znanja, – istaknula je ravnateljica novobukovačke škole Lareta Žubrinić.
(mf/Izvor: Božica Filipović Veg, učiteljica HJ, OŠ V. Nazora, Nova Bukovica)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button

vip303 prada88 asiabet angkasa138 warung138 sikat138 bonus168 fit88 judicuan luck77 slot123 pragmatic77 winslot88 slot99 hoki303 dewa99 garuda99 mantra88 vegasgg gas138 bimabet megahoki88 jakartacash coin303 caspo777 casino88 parlay pragmatic kdslot