Home / CRNA KRONIKA / Između Zvonimirovca i Čađavice u slijetanju mopedom s ceste teško ozlijeđen vozač mopeda starosti 22 godine

Između Zvonimirovca i Čađavice u slijetanju mopedom s ceste teško ozlijeđen vozač mopeda starosti 22 godine

Teško stradavanje vozača mopeda

U ponedjeljak  06. kolovoza 2018. godine oko 03 sata je na županijskoj cesti između Zvonimirovca i Čađavice u slijetanju mopedom s ceste teško ozlijeđen vozač mopeda starosti 22 godine.

Uslijed kretanja neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim mopedom neprilagođenom brzinom prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige vozač mopeda, koji je do sada već zatican i kažnjavan zbog počinjenja ovih i sličnih prekršaja, je u oštrom zavoju vozilom zahvatio putnu bankinu i sletio u kanal pokraj ceste. Nakon prometne nesreće vozač je napustio mjesto događaja, dok je moped ostavio u kanalu.

Počinitelj ove prometne nesreće je vrlo brzo pronađen, no odmah po pronalasku je prevežen u bolnicu u Virovitici radi pružanja liječničke pomoći. Nakon izvršenog pregleda od strane liječnika utvrđeno je da je vozač mopeda u toj prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozlijede zbog kojih je zadržan na liječenju.

Ova prometna nesreća je već petnaesta ove godine u kojoj su nastradali sudionici na mopedima i motociklima kojih je ove godine petero zadobilo teške i 10 lake tjelesne ozlijede.

Iako su nastupanjem prvih dana lijepog vremena policijski službenici započeli s pojačanim nadzorom prometa mopeda i motocikala stradavanje ovih sudionika u prometu nije rijetkost i uz pješake i bicikliste ih ubrajamo u najranjivije sudionike u prometu.

Kako bi se spriječilo njihovo stradavanje vozače mopeda i motocikla opetovano upozoravamo da poštuju ograničenja brzine kretanja vozila, odnosno prolagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti,ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i opojnih droga,poštuju prednost prolaska, vrše pretjecanje samo na mjestima na kojima je to dozvoljeno i mogu pretjecati na siguran način, ne upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, koriste dnevna svjetala za vrijeme vožnje, ne upravljaju vozilima u vrijeme izrečene mjere opreza i zabrane upravljanja motornim vozilima, ne upravljaju neregistriranim i tehnički nepregledanim vozilima i za vrijeme vožnje obavezno koriste propisanu, homologiranu i uredno pričvršćenu zaštitnu kacigu, a policijski slubenici će s pojačanim nadzorom prometa ovih kategorija vozila nastaviti i u narednom periodu.

PU virovitičko-podravska

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org