DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Izložba vina ispunjava svrhu: Slatinski vinari proizvode sve kvalitetnija vina

U četvrtak, 16. ožujka 2017. godine, u restoranu Stari podrum organizirana je tradicionalna izložba vina slatinskog vinogorja. Izložba je to koja se održava u organizaciji Turističke zajednice Grada Slatine, udruge Vinogradara i vinara “Slatinsko vinogorje”, Grada Slatine i restorana Stari podrum a na kojoj su se tom prigodom okupili slatinski vinari i vinogradari.

Nakon pozdravnih riječi direktorice Turističke zajednice grada Slatine Helene Hegediš, okupljenim vinarima obratio se i gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom što se osim sve bolje kvalitete ocjenjivanog vina svake godine poveća i broj članova udruge.

Ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 37 uzoraka vina koje je ocijenila komisija u sastavu Blaženka Mozer, kao predsjednica i članovi Ivana Nemet i Rajka Maravić.

Priznanja za sudjelovanje na 23. Izložbi Srećku Bosaku, Obitelji Lukač i Ivici Deteliću uručila je Helena Hegediš, predsjednica Turističke zajednice.

Brončane diplome uručila je Rajka Maravić, članica Komisije i to Bernardu Kovačiću za stolno crno vino 2016. i Mariji Rukavina, za vino graševina 2016.

Srebrne diplome uručila je Ivana Nemet, i to Franji Rogina za vino rizling 2016., Zlatku Kluckom za stolno bijelo vino i graševinu, Vlatku Kelemenu također za dva vina i to stolne bijelo i graševina, Zvonimiru Perkoviću za graševinu i stolno bijelo vino, Danijelu Kastanetiju za frankovku, Srećku Bosaku za graševinu, Zlatku Antoloviću za stolno crno vino, obitelji Šarabok za pinot sivi. Branko Jurlina primio je srebrnu diplomu za vino graševina 2016, Bernard Kovačić za vina stolno bijelo i chardonnay, Branko Cerovski za frankovku, obitelj Križetić za graševinu i frankovku, Drago Feldi za graševinu, tvrtka 4B d.o.o. Lukavac za graševinu i Franjo Rogina za stolno rose vino 2016. godine.

Za vino od kupine zlatnu diplomu dobio je Zvonko Benko, za vino graševina 2016. diplomu je primio Josip Škiljan a Zlatko Jakupec za rajnski rizling. Miroslavu Krznariću ide zlatna diploma za graševinu roda 2016. godine. Odlično stolno bijelo vino proizveo je Zlatko Antolović.

Ivan Roštaš gradonačelnik Slatine uručio je tri Zlatne diplome i to tvrtki 4B d.o.o. iz Lukavca za frankovku, traminac i pinot crni iz roda 2015. godine koja je tako osvojila najviše diploma na ovogodišnjoj izložbi vina.

Još jedno zlato primila je obitelj Križetić za desertno vino, Mato Krpačić za chardonnay a Branko Cerovski za stolno bijelo vino koji je primio i vino od aronije. (mk / Foto: Marijo Kokorić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button