NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Izložba i predstavljanje knjige u povodu 80. godina samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusovog u Slatini

U organizaciji Župe sv. Josipa Slatina, Zavičajnog muzeja Slatina i Matice hrvatske Ogranak Slatina, a u povodu 80. godina djelovanja samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusovog u Slatini, u petak 30. lipnja s početkom u 19.30 sati u Zavičajnom muzeju Slatina održat će se otvorenje izložbe i predstavljanje knjige uz prigodni program.

Također, u nedjelju 2. srpnja u 10.30 sati u župnoj crkvi sv. Josipa svečanu misu predvodit će požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Redovnička zajednica časnih sestara Presvetog Srca Isusova djeluje u Slatini od 1937. godine. Svojom molitvom i radom prisutne su u crkvama, školama, te humanitarnim aktivnostima prema bližnjima i potrebitima od svoga dolaska do današnjih dana. Njihov osmijeh, topla riječ i blagost unose radost i duhovno bogatstvo u svaku zajednicu, pa tako i u našu slatinsku koja im se slavljem 80. obljetnice skromno odužuje.

Čestitke i zahvalu za njihov rad i žrtvu izričemo im i prigodnom knjižicom za koju se nadamo da će u svakom slatinskom domu trajno svjedočiti o djelovanju časnih u našem gradu. Knjižica će se moći nabaviti na otvorenju izložbe, čime ćemo svi zajedno pomoći buduće djelovanje samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusova na radost svih Slatinčana.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button