CRNA KRONIKANASLOVNICA

Izgorjela stolarska radionica sa svim strojevima

BAKIĆ – U noći između petka i subote izbio je požar na imanju obitelji Zlatka Srbića u Bakiću, nedaleko od Slatine. U toj nesreći izgorjela je stolarska radionica i svi strojevi u njoj. Zlatko Srbić više se od 20 godina bavio stolarskim poslom, prehranjujući obitelj i školujući dvije kćeri. Sve to vrijeme sudbina ga nije mazila. Još pamtimo posjet Bakiću i obilazak Srbićeva poplavljenog dvorišta, stolarske radionice i ostalih objekata 2010. godine, kad je zbog obilnih kiša i izlijevanja obližnjeg potoka cijelo imanje bilo pod vodom. S pojavom plastične stolarije sve manje se tražila klasična, pa je bilo sve manje posla i Srbić je morao zatvoriti obrt.

Sada je vatra uništila bivšu radionicu i dio objekata uz nju, ali je obiteljska kuća ostala pošteđena. Navodno je do požara došlo zbog kratkog spoja i izbijanja sklopke, koja je pala na pod i izazvala vatru.

– Kad smo u kući čuli pucketanje, vatra je već zahvatila salonitne ploče, došli su vatrogasci iz Bakića i Slatine, ali sve je izgorjelo. Šteta je velika i ne znam kako ćemo sve to obnoviti – ispričala nam je Zlatkova supruga Mirjana. Jedna Srbićeva kći sa suprugom i dvoje male djece živi u istom dvorištu, što je pojačalo strah da ne izgori i taj dio kuće.

– Sve je to spojeno, pa smo se jako uplašili da se njima što ne dogodi – rekla je zabrinuta majka.

Kao i svi roditelji, Srbićevi bi također rado pomogli svojim kćerima i unucima, ali, kako je oboje nezaposleno, prisiljeni su tražiti socijalnu pomoć i ljeti raditi u nadnici. Nesreća obično i pogodi najsiromašnije.

Petar ŽARKOVIĆ / Glas Slavonije

MNOGI SU POMOGLI

Unatoč nesreći koja ih je zadesila i svemu što su proživjeli, Srbićev zet Ivan Bartolić javno je zahvalio DVD-u Bakić, koji vode predsjednik Leo Podboj i zapovjednik Dario Kroupa, te članu Marku Tkalčiću na velikom trudu i nesebičnoj pomoći u gašenju požara i naporima da vatra ne zahvati i obiteljsku kuću. Bartolić je zahvalio i ostalim mještanima Bakića koji su pomogli gasiti požar, kao i Javnoj vatrogasnoj postrojbi Slatina.

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button