CRNA KRONIKANASLOVNICA

Izgorio kat i krovište kuće u Bukovačkom Antunovcu

Sinoć (21. veljače) je u Bukovačkom Antunovcu u Glavnoj ulici na k. br. 41 izbio požar u kojemu je izgorio kat i krovište kuće, no na svu sreću nitko nije stradao.

Prvi susjedi na k. br. 39A, ispričali su nam kako im je prvi susjed J.K. nešto prije 21 sat pokucao na vrata i rekao da sklone djecu jer je zapalio kuću. U prvi mah su ostali u šoku kada su vidjeli da gori kuća udaljena od njihove samo nekoliko metara. Marinko Bilavčić nazvao je svog brata koji također živi u istom mjestu, te je njihovo četvero malodobne djece, starosti 12, 9 i 3-godišnje blizance sklonio u svojoj kući.
„Strah i nevjerica bile su prve emocije koje sam osjetio jer sam se prvo uplašio za suprugu i djecu, a potom i za kuću koja je također mogla vrlo lako izgorjeti. Iako nismo bliski sa susjedom nisam očekivao ovakav užas. Pomislio sam, što da se to dogodilo malo kasnije tijekom noći, da smo zaspali i supruga i ja, a ne samo djeca, svi smo mogli izgorjeti.“ – rekao je zgroženi susjed Marinko koji je među prvim susjedima pozvao pomoć, a kako kaže, minute do dolaska, prvo policije, a potom i vatrogasaca činile su se neizmjerno duge.

Prema riječima zapovjednika Vatrogasne zajednice VPŽ Stjepana Venusa, požar je u vrlo kratkom vremenu lokaliziran i ugašen. U gašenju požara sudjelovalo je dvanaest vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Slatina i četiri iz DVD-a Nova Bukovica s tri vatrogasna vozila.
Do požara je najvjerojatnije došlo namjernim paljenjem kuće, gdje je suvlasnik polio stepenište resitolom (tekućim bitumenom), a benzinom gornji kat koji je izgorio kao i veći dio krovišta. Doljnja je etaža osim stepeništa ostala netaknuta.“ – zaključio je Venus te dodao kako će smjena od četiri vatrogasca ostati dežurati još neko vrijeme na požarištu što će dodatno pružiti sigurnost zabrinutim susjedima.

Policijski službenici ujutro će obaviti detaljan očevid nakon kojega će se putem službenog izvješća doznati detalji ovog nemilog događaja.
(mf/Foto: Mihaela Feldi, facebook)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button