DOGAĐANJAPOLITIKA

IZBORI ZA VIJEĆA MJESNIH ODBORA: Danas predaja prijedloga lista kandidata

Samostalne izborne liste HDZ ima u svim mjesnim odborima, DP u većini, a SDP u nekoliko

Dana 4. siječnja stupila je na snagu Odluka Gradskog vijeća Slatine o raspisivanju izbora za članove 21 Vijeća mjesnih odbora na području grada, a od sljedećega dana teče rok od 14 dana za dostavljanje prijedloga lista kandidata Gradskom izbornom povjerenstvu. Prijedlozi moraju biti dostavljeni danas, 18. siječnja, do 24,00 sata.

Gradsko izborno povjerenstvo sastavit će i objaviti sve pravovaljano predložene kandidacijske liste i zbirnu listu svih pravovaljano predloženih kandidacijskih lista za svaki mjesni odbor posebno do 20. siječnja u 24,00 sata, izborna promidžba traje zaključno do 17. veljače u 24,00 sata, a glasovanje će se održati 19. veljače od 07,00 do 19,00 sati.

Političke stranke na slatinskom području tijekom prethodnih desetak dana pripremale su se za izbore pa su održavani sastanci temeljnih ogranaka na kojima su utanačeni prijedlozi stranačkih lista kandidata. 

Predsjednik Domovinskog pokreta grada Slatine Ilija Nikolić, koji je i aktualni zamjenik gradonačelnika, ističe da njegova stranka zbog velikog interesa simpatizera izlazi na izbore za vijeća mjesnih odbora s listama u većini mjesnih odbora, dok će u dva mjesna odbora biti potpora nezavisnim listama.

– Iako je DP mlada stranka, sigurno je stala uz rame stranaka koje su već 30 godina na političkoj sceni. Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, nažalost, vijećnici koalicije SDP-Fokus te HDZ-a iz gradskog proračuna maknuli su dio sredstva predviđenih za male komunalne akcije u mjesnim odborima, te na istoj sjednici odlučili raspisati izbore za vijeća mjesne odbore, ali mi ćemo ipak, bez obzira na sve, pronaći način da se nastavi kontinuitet održavanja i brige za sve odbore jednako. – kaže Ilija Nikolić i poziva građane da izađu na izbore i daju podršku ljudima koji imaju ideju i volju za rad, a sve za napredak grada.

Prema riječima predsjednika Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Slatina Igora Fazekaša, u okviru priprema za izbore članova vijeća mjesnih odbora, tijekom protekloga tjedna članovi Predsjedništva GO HDZ-a obišli su sve svoje temeljne organizacije i pripremili liste kandidata za vijeća svih mjesnih odbora.

– Ali nije to bila samo prilika da se tijekom obilaska prigradskih naselja i Slatine predstave kandidati i liste, već i prilika da mještani ukažu na probleme i poteškoće s kojima se suočavaju u svojoj ulici, selu, zgradi. Najteže im pada što ih u rješavanju njihovih nedaća nitko nije želio ni saslušati otkako su prije gotovo dvije godine vijeća mjesnih odbora raspuštena. Nadaju se kako će se nakon izbora 19. veljače to ipak promijeniti. – kaže predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Slatina Igor Fazekaš, koji vjeruje u odlične rezultate na ovim izborima „budući da je i dalje HDZ najkvalitetnija i najbrojnija stranka u Gradu“.

U slatinskom Gradskom odboru Stranke demokratskih promjena postignut je dogovor da su „članovi i simpatizeri SDP-a slobodni slagati liste sa svima koji su u malim sredinama voljni raditi i žele napredak zajednice“. Prema riječima vijećnice SDP-a Ksenije Plantak, SDP će imati nekoliko vlastitih lista, a ostale će biti koalicijske s ljudima i strankama koje su aktivne u lokalnoj zajednici.    
mf (Petar Žarković, Glas Slavonije)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button