NASLOVNICAUDRUGE

Iz Virovitice krenuo biciklistički maraton Virovitica-Vukovar; biciklisti se zaustavili u Slatini i Čađavici

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Policijske uprave virovitičko-podravske, nakon odavanja počasti polaganjem upaljenih lampiona kod Spomen obilježja poginulim policajcima PU virovitičko-podravske za vrijeme Domovinskog rata, krenuo je biciklistički maraton Virovitica-Vukovar.

Bicliklistički maraton održava se povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar i žrtvu koju su njegovi stanovnici i hrabri hrvatski branitelji podnijeli tijekom okupacije, te stravičnih događaja poslije pada grada heroja.

– Cilj ovog biciklističkog maratona, u duljini 163 kilometra, je promicanje istine o Domovinskom ratu, ali i edukacija mladih, jer u maratonu, osim braniteljske populacije i policije, sudjeluju i članovi biciklističkih klubova iz Virovitice, Slatine i Orahovice.
Krenuli smo jutros u 7 sati iz Virovitice, stali smo u Slatini gdje smo odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. Ovdje u Čađavici nas je dočekao načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević gdje smo se okrijepili i nastavljamo dalje put Vukovara. Još se planiramo zaustaviti u Donjem Miholjcu, Valpovu i Osijeku odakle vozimo skroz do Vukovara. Dolazak u Vukovar planiramo za oko 16 sati gdje ćemo obići Ovčaru, vukovarsko groblje i bolnicu, a potom se vraćamo kući – rekao nam je, po dolasku u Čađavicu, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

Na startu biciklističkog maratona u Virovitici sudionike, njih 27, ispratili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, poželjevši im sreću na putovanju.
(adf,rt/Foto: D. Fišli, N. Margaretić i M. Koren)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button