Home / NASLOVNICA / Iz Virovitice krenuo biciklistički maraton Virovitica-Vukovar; biciklisti se zaustavili u Slatini i Čađavici

Iz Virovitice krenuo biciklistički maraton Virovitica-Vukovar; biciklisti se zaustavili u Slatini i Čađavici

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Policijske uprave virovitičko-podravske, nakon odavanja počasti polaganjem upaljenih lampiona kod Spomen obilježja poginulim policajcima PU virovitičko-podravske za vrijeme Domovinskog rata, krenuo je biciklistički maraton Virovitica-Vukovar.

Bicliklistički maraton održava se povodom obilježavanja Dana sjećanja na Vukovar i žrtvu koju su njegovi stanovnici i hrabri hrvatski branitelji podnijeli tijekom okupacije, te stravičnih događaja poslije pada grada heroja.

– Cilj ovog biciklističkog maratona, u duljini 163 kilometra, je promicanje istine o Domovinskom ratu, ali i edukacija mladih, jer u maratonu, osim braniteljske populacije i policije, sudjeluju i članovi biciklističkih klubova iz Virovitice, Slatine i Orahovice.
Krenuli smo jutros u 7 sati iz Virovitice, stali smo u Slatini gdje smo odali počast poginulim hrvatskim braniteljima kod Spomen obilježja u Parku 136. slatinske brigade. Ovdje u Čađavici nas je dočekao načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević gdje smo se okrijepili i nastavljamo dalje put Vukovara. Još se planiramo zaustaviti u Donjem Miholjcu, Valpovu i Osijeku odakle vozimo skroz do Vukovara. Dolazak u Vukovar planiramo za oko 16 sati gdje ćemo obići Ovčaru, vukovarsko groblje i bolnicu, a potom se vraćamo kući – rekao nam je, po dolasku u Čađavicu, predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš.

Na startu biciklističkog maratona u Virovitici sudionike, njih 27, ispratili su pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić i zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, poželjevši im sreću na putovanju.
(adf,rt/Foto: D. Fišli, N. Margaretić i M. Koren)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org