NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Iz trošne kućice u svjetliju budućnost

Sredinom prošlog mjeseca Miroslav Gerenčir uselio je u novi životni prostor, baš kako je i najavio njegov sumještanin Rajko Brajić koji je bio inicijator humanitarne akcije ”Pomozimo Miroslavu”.
Ideja akcije je bila pomoći svima u Gornjem Miholjcu dobro znanom ”Mići”, da iz trošne kućice koja ne zadovoljava ni minimum higijenskih potreba, a i zbog starosti u opasnosti je da se svakog trenutka počne urušavati, preseli u novi topli osnovnim kućanskim potrepštinama opremljen prostor. Navedeni prostor pronađen je u nekoć davno započetoj  sušari, a koju su Rajko i prijatelji koji su sudjelovali u akciji, uz pomoć nekoliko institucija te donacijama ljudi velika srca građevinski dovršili te potpuno opremili najnužnijim namještajem, peći, stolom i stolicama te televizorom. Organizatori su odlučili počastiti sve one koji su potpomogli ovoj akciji te su tako u novi Mićin životni prostor 18. listopada bili pozvani predstavnici Centra za socijalnu skrb Slatina, Grada Slatine, ali i medija koji su pratili ovu akciju. Svima njima kao i donatorima Rajko je uručio zahvalnice za sudjelovanje u ovoj nesebičnoj akciji.  Spomenimo da su akciji obnavljanja novog Miroslavovog životnog prostora donacijama pripomogli Građevinski materijal Višnja, Peka Jozo, Elmont, Hrvatske ceste, Elektromontaža Kenjerić, Vodometal, Divas, te slatinski paroh Dragan Gaćeša.
Nije naodmet ponoviti i sve oni koji su sudjelovali u radnim akcijama, a to su Božo, Slađan, Franjo, Marina, Zlatan, Boro i naravno osobno Miroslav Gerenčir Mićo. Osim ovog dijela plana premještanja Miće u dostojne životne uvjete,  želja je od samog početka inicijatora akcije Rajka Brajića bila pomoći Mići i da promjeni neke loše životne navike, a kako nam je rekao po ovom našem posljednjem susretu napredak je zahvaljujući Mićinoj volji itekako vidljiv.
Što se tiče same akcije ona još nije došla svome kraju jer u planu je na proljeće izgradnja sanitarnog čvora, ali i fasade na proporcijama skromnom, ali što je najvažnije potpuno za normalan život uređenom prostoru novog Mićinog doma.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button