DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Iz pera Vlatka Jelenčića: Uzorna osnovna škola na hrvatskoj razini – OŠ Eugena Kumičića u Slatina

Nakon proslavljenog dana škole krajem travnja, ravnateljica Božica Majhen sazvala je svečanu sjednicu Učiteljskog vijeća 9. travnja 2024. Ova vrijedna  i poduzetna ravnateljica, upravljačkim kompetencijama i  karizmom u 27 godina staža svojim primjerom i silnom voljom za promjenama oblikovala je svoj kolektiv koji stalno preže prema novim izazovima i napredovanju.

U raznim nastavnim predmetima dali su 16 županijskih prvaka, opremili sve razrede najsuvremenijom ICT opremom, realizirali više 10- taka europskih projekata u čijoj su provedbi i partnerstvima s drugim školama u RH i inozemstvu na samom vrhu u RH, izgradnjama i dogradnjama novih nastavnih i drugih prostora, razmjenama učenika i nastavnika po brojnim europskim državama, vrhunskim sportskim uspjesima u pojedinačnim i ekipnim natjecanjima, aktivnim obilježavanjem „svjetskih dana“, brojnim akcijama zaštite okoliša i dr. Agencija za mobilnost i programe EU na dodijelila je OŠ E. Kumičića Erasmus akreditaciju u području odgoja i općeg obrazovanja od početka veljače 2024. do kraja 2027.   S drugom slatinskom OŠ Josipa Kozarca prvi su na području naše županije počeli uvoditi asistente u nastavu potrebitim učenicima. U veljači 2024. dobili su od VPŽ na poklon kombi vozilo s 9 sjedala koje služi za prijevoz učenika na razna natjecanja i prijevoz kuhanih obroka u sve područne škole, kako bi svi učenici imali jednak prehrambeni standard.

Škola je to sa 74 djelatnika i 527 učenika koji u dvije smjene pohađaju 37 razrednih odjela u matičnoj školi i područnim školama u Bakiću, Gornjem Miholjcu, Novakima, Vaškoj i Josipovu koje se nalaze na području grada Slatine i općine Sopje. Škola ima 13 pomoćnika u nastavi koji u 4 posebna odjela pomažu učenike (17) sa posebnom i djelomičnom integracijom. Cjelokupna nastava pokrivena je stručnim kadrom koji se stalno dodatno educira, a krajem prošle godine Patricija Karaman edukacijska rehabilitatorica u školi postala je doktorica znanosti. Ova škola zacrtala si je misiju i viziju koje uz zalaganje svih dionika uspješno ostvaruje.

MISIJA – poučavanje o aktualnim odgojno-obrazovnim strategijama koristeći suvremene metode rada

  • sveobuhvatnim, dosljednim i djelotvornim praćenjem uključiti i integrirati darovite učenike te učenike s teškoćama u razvoju u redovni školski sustav.
  • za sve ostale učenike izabrati najprimjerenije strategije i metode poučavanja kako bi ih usmjerili na cjeloživotno učenje i odabir zanimanja koja će im omogućiti da budu konkurentni na tržištu rada

VIZIJA –zajedničkim snagama do škole budućnosti i razvijanje kvalitetnog osnovnog školovanja s jasno izraženim profilom obrazovanja

  • prepoznatljiva škola kao uspješna, sigurna i poticajna za sve učenike, učenike i roditelje
  • uključivanje učenika s teškoćama u razvoju u nastavni proces
  • stvaranje centra izvrsnosti i sportske škole
  • afirmacijom sporta i zdravog života razvijati učeničku svijest
  • kroz pozitivno i afirmativno okruženje razvijati pozitivnu kompetitivnost učenika

Vlatko Jelenčić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button