DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ivano Bocor, učenik Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, osvojio prestižnu nagradu “Oskar znanja”

Među učenicima iz cijele zemlje koji su jučer primili “Oskar znanja” našao se i Slatinčanin Ivano Bocor koji je za svoje odlične rezultate ostvarene na državnom natjecanju iz povijesti nagrađen ovom prestižnom nagradom.

Ivano je učenik 7. razreda Osnovne škole Josipa Kozarca Slatina, a za njegov rezultat zaslužna je i njegova mentorica Martina Grundler Hrala.

Svečana dodjela nagrade “Oskar znanja” pobjednicima državnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu u školskoj godini 2022./2023., i učenicima koji su osvojili medalje na međunarodnim natjecanjima održala se 13. lipnja 2023. u 12 sati u Kongresnoj dvorani “Globus” na Zagrebačkom velesajmu.

Najveće i najprestižnije priznanje učenicima u Hrvatskoj za postignute vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim natjecanjima ove se godine dodjeljuje devetnaesti put. Dodjelu “Oskar znanja” organizira Agencija za odgoj i obrazovanje uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice županija.

Skulptura “Oskar znanja” mijenjala se kroz ovih 19 godina. Kreirali su je akademski umjetnici, djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje u Čakovcu, učenica škole Primijenjene umjetnosti i dizajna iz Zagreba i studentica Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Ove godine skulpturu “Oskar znanja” izradili su učenici i učitelji Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec.

Ivano je Oskara znanja preuzeo u pratnji roditelja Antonija i Mirjane, sestre Lorene, mentorice Martine Grundler Hrala i ravnateljice Ksenije Vujanović-Juras.

(Nikolina Mažar/Foto: privatna arhiva)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button