Home / DOGAĐANJA / Ivan Selenić ponovno na čelu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina

Ivan Selenić ponovno na čelu Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina

U Vatrogasnom domu u Slatini jučer je izvještajno-izbornu skupštinu održala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina.

Skupštinu je otvorio predsjednik Udruge Ivan Selenić pozdravljajući članove i nazočne goste te nakon odavanja počasti minutom šutnje poginulim hrvatskim braniteljima, podnio izvješće o radu u protekloj godini.

Uz redovitu brigu o svojim članovima i njihovim obiteljima kroz pomaganje u svim bitnim pitanjima sustavnog rješavanja životnih problema i ostvarivanja prava hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, udruga je tijekom prošle godine organizirala niz aktivnosti, među kojima je najistaknutija Fišijada povodom oslobađanja slatinske vojarne, ali i sudjelovala na događanjima ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Članovi udruge redovito sudjeluju na hodočašćima, sportskim natjecanjima, kulturnim i drugim događanjima.

Nakon što su uz izvješće o radu i financijsko izvješće jednoglasno prihvaćena i sva ostala izvješća, dosadašnje je vodstvo razriješeno dužnosti te je izabrano novo koje će udrugu voditi u sljedećem mandatu.

Za predsjednika Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Slatina ponovno je izabran Ivan Selenić, dopredsjednik je Marijan Potočki koji će obavljati i dužnost likvidatora.
U Središnji odbor izabrani su: Mario Cigrovski, Damir Valpovac, Damir Culej, Darko Vujić, Rafael Mataija, Branko Belošević, Damir Bogati, Željko Boronjek i Predrag Pongračić.
Nadzorni odbor sačinjavaju Dragan Kovačić, Mijo Sedić i Zvonko Hufnagel, a Sud časti Danko Ambruš, Željko Tušek i Borislav Šafar.

Nakon prihvaćanja plana rada za iduću godinu u kojoj će se na tragu dosadašnjeg rada, uz redovne aktivnosti vezane za promicanje istine o Domovinskom ratu i pripreme projekata kojima će se unaprijediti rad udruge, kao i kvaliteta života članova, posvetiti posebna pažnja članovima u potrebi,  donesene su izmjene i nadopune Statuta po novom Zakonu o udrugama, a prema kojemu će udruga od iduće godine steći pravnu osobnost koja će omogućiti lakše djelovanje udruge i još kvalitetniji rad, tim više što udruga iduće godine slavi 25. obljetnicu osnutka.

Pohvale na dosadašnjoj suradnji i čestitke novoizabranom vodstvu slatinskom ogranku UDVDR-a uputili su prisutni predsjednici braniteljskih udruga sa slatinskog područja kao i predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Bojan Plantak koji su tom prigodom iskazali daljnju potporu radu udruge te svima zaželjeli blagoslovljen Božić i uspješnu Novu godinu.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

x

Check Also

Mlada Slatina optimistično u novu sezonu

Nakon dugo vremena nogometaši Slatine vratili su se na travnjak. Naime, jučer su počele pripreme ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org