NASLOVNICAPOLITIKA

Ivan Roštaš: Pozitivni trendovi u gospodarstvu grada Slatine dobar su temelj za siguran razvoj i povećanje kvalitete života naših građana

Sadašnjeg gradonačelnika Slatine i kandidata Hrvatske demokratske zajednice za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima Ivana Roštaša, javnost već dobro poznaje kao osobu koja je uvijek bila uz svoj grad i koja je spremna zajedno sa svojim timom ustrajno raditi za ljepšu i bolju Slatinu. Osnovnu i srednju školu završio je u Slatini te Kineziološki fakultet u Zagrebu na kojem je stekao zvanje profesora. Za vrijeme Domovinskog rata kao dragovoljac bio je prvi zapovjednik Zbora narodne Garde u Slatini. Nakon rata radio je kao profesor u Srednjoj školi Marka Marulića, a potom je višegodišnje životno i profesionalno iskustvo stekao kao ravnatelj Osnovne škole Josipa Kozarca.  Na dužnost gradonačelnika dolazi 2005. godine i odmah pokreće projekt stvaranja preduvjeta za dolazak investitora i snažniji razvoj poduzetništva izgradnjom poduzetničkih zona te cestovne i komunalne infrastrukture.

Danas iza gradonačelnika Roštaša stoji mnoštvo realiziranih kapitalnih projekata od iznimnog značenja za sigurnost i daljnji gospodarski razvoj Slatine.

– Izgrađena je slatinska obilaznica, obnovljena državna cesta D-34 i uređena ulica Vladimira Nazora, kao i miniobilaznica. Dograđeno je vodocrpilište u Medincima, izgrađene su dvije akumulacije Javorica i Slanac za obranu šireg slatinskog područja od poplava, nerazvrstana cesta do Ivanbrijega te nastavak prema Goleniću. Tu su i kilometri vodovodne, kanalizacijske i elektroenergetske mreže te obnovljene ulice, nogostupi i parkirališta – rekao je Ivan Roštaš u osvrtu na realizirane projekte.

Osim toga, u posljednjih nekoliko godina u Slatini je s radom počelo čak sedam novih proizvodnih pogona koji danas zapošljavaju oko 340 ljudi. Pored jednog bioplinskog postrojenja koje je počelo s proizvodnjom električne energije, gradi se još jedno u poduzetničkoj zoni „Medinci“,  a započeo je i projekt izgradnje kogeneracijskog postrojenja za proizvodnju električne energije u poduzetničkoj zoni „Trnovača“. U visokoj fazi pripreme je i projekt kogeneracijskog postrojenja u poduzetničkoj zoni „Turbina 1“ sa konzumentom topline.

– Ovakav pozitivan trend u gospodarstvu Slatine dobar je temelj za ostvarenje programskih odrednica Strategije razvoja Grada Slatine koja svojom vizijom naš grad definira kao energetski održiv s razvijenom poduzetničkom klimom, očuvanom prirodnom baštinom i kulturnim sadržajima na zadovoljstvo svojih građana – naglasio je gradonačelnik Roštaš.

Što se tiče budućih projekata, aktualni gradonačelnik i kandidat za gradonačelnika u novom mandatu Ivan Roštaš kaže da će se nastaviti s realizacijom projekata definiranih Strategijom razvoja od kojih posebno ističe izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, 54 km kolektorske i nedostajuće sekundarne mreže za odvodnju otpadnih voda u pojedinim dijelovima Slatine te kompletne kanalizacijske mreže za prigradska naselja Sladojevci, Kozice, Bakić, Markovo, Medince i Novi Senkovac, kao i rekonstrukciju vodovodne i kanalizacijske mreže u središnjem dijelu grada te izgradnju nove vodospreme u Slatini i vodovoda za prigradsko naselje Lukavac kroz projekt Aglomeracija Slatina koji se planira realizirati EU sredstvima,  a vrijedan je 150.000.000 kuna.

–  U narednom razdoblju očekuje nas još nekoliko velikih kapitalnih projekata od kojih su najznačajniji izgradnja Podravske brze ceste dionica Slatina – Suhopolje, rekonstrukcija državne ceste D-2 od Bistrice do ulaza na slatinsku obilaznicu s izgradnjom nogostupa, izgradnja retencije Stublovac, ceste do Golenića… – kazao je Roštaš te dodao da će u naredne četiri godine pojačati programe za mlade kao što su sufinanciranje nabave školskih udžbenika, stipendiranje studenata, subvencije opreme za novorođenčad, za prehranu učenika i boravka djece u dječjim vrtićima, uređenje kulturnog centra za mlade i slično, a nastavit će se i s programima za socijalno osjetljive skupine, osobe s invaliditetom  te osobe starije životne dobi.

Na kraju je gradonačelnik Roštaš naglasio:

– Realizacijom desetak strateških i više desetaka pripremljenih i planiranih projekata utvrđenih u Strategiji razvoja Grada Slatine u narednom razdoblju želimo ostvariti tri osnovna cilja: razviti konkurentno gospodarstvo, poticati ruralni razvoj u prigradskim naseljima i povećati kvalitetu života naših građana. To možemo ostvariti samo uz vašu potporu na predstojećim lokalnim izborima, jer vaš glas za mene i moj tim, glas je za siguran daljnji napredak Grada Slatine.

Kandidati HDZ-a za zamjenike gradonačelnika Grada Slatine su Oliver Jukić i Miroslav Venus.

(www.hdz-vpz.com)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button