DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Ivan Levar ponovno izabran predsjednikom Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Slatina

Udruga ratnih veterana Hrvatski domobran Slatina večeras je u Hrvatskom domu u Slatini održala svoju redovnu izbornu skupštinu.

Nakon hrvatske himne u izvedbi Dražena Nemeta na trubi i odavanja počasti prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu i svim poginulim hrvatskim braniteljima Domovinskog i II. svjetskog rata te preminulim članovima udruge, nazočne članove i uvažene goste pozdravio je predsjednik Hrvatskog domobrana Ivan Levar.

Skupštini su prisustvovali slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Slatina-Orahovica Tomo Grahovac, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora Vlado Međumurac, predsjednik Hrvatskog domobrana Orahovica Stjepan Dujmić, predsjednik Hrvatskog domobrana Našice Željko Tomić, predsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika Osječko-baranjske županije Ivo Tubanović te autor nekoliko knjiga o stradanjima hrvatskog naroda Miroslav Gazda, kojima je Levar zahvalio na dolasku na skupštinu .

Levar je također zahvalio članovima Udruge na velikom odazivu skupštini te se odmah potom krenulo na izbor radnog predsjedništva.

Potom je riječ prepustio Radenku Paviću, predsjedniku izabranog radnog predsjedništva u kojem su se još našli  i Antonija Novak te Nada Dušak.

Na dnevnom redu skupštine našlo se 18 točaka, od kojih je većina kako i priliči izbornoj skupštini pripala donošenju odluka o razrješenjima i imenovanjima pripadajućih radnih tijela ove Udruge.

Uslijedilo je iznošenje pojedinačnih izvješća koja su jednoglasno prihvaćena.

Nakon izvješća Verifikacijske komisije koja je utvrdila prisutnost 46 od ukupno 66 članova udruge, usvojen je poslovnik o radu izborne skupštine slatinskog Hrvatskog domobrana.

Predsjednik Levar iznio je izvješće o radu Udruge u 2022.godini te napomenuo da rad Udruge zbog pandemije Covida 19 ni u ovoj godini još uvijek nije bio u potpunosti onakav kakav je bio ranijih godina no ipak su uspjeli organizirati nekoliko aktivnosti za cjelokupno članstvo udruge. Uslijedila su iznošenja financijskog izvješća i izvješća nadzornog odbora, nakon čega se prešlo na izbor novoga predsjednika Udruge, a ova titula pripala je ponovno dosadašnjem predsjedniku Ivanu Levaru koji je ujedno izabran i za likvidatora . Dopredsjednikom Udruge je izabran Antun Poje, a tajnikom Radenko Pavić.

U Izvršni odbor izravno ulaze predsjednik, dopredsjednik i tajnik udruge a na skupštini su izabrana još četiri potrebna člana za ovaj odbor. Također su izabrani i članovi nadzornog odbora.

Predsjednik Ivan Levar, iznio je prijedlog plana i program rada Udruge za 2023.godinu te među ostalim spomenuo kako bi se s obzirom na to da se od iduće 2023.godine prelazi na euro, na ovoj skupštini trebao odrediti iznos članarine te predložio da iznosi 10 eura što je i prihvaćeno. U planu rada je organizacija 30-te obljetnice rada, obilježavanje „Krvavog slatinskog Uskrsa“, obilježavanje i ophodnja križnih puteva Slatina-Našice-Đakovo-Ilok i dr. Potom je Levar članovima i gostima poželio sve najbolje za predstojeće božićne blagdane i u Novoj 2023.godini. 

Gosti i slatinski dogradonačelnik Nikolić, nisu ostali dužni te su također prisutnima uputili blagdansku čestitku i izrekli prigodne riječi podrške radu Udruge ratnih veterana Hrvatski domobran Slatina.

(tks/Foto:Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button