NASLOVNICAUDRUGE

„Istina o pobjednicima 2019.“ – HVIDR-a Slatina započela akciju uređenja spomen-obilježja poginulih hrvatskih branitelja

Članovi Udruge HVIDR-a Slatina jučer su u sklopu projekta „Istina o pobjednicima 2019.“ započeli s aktivnostima uređenja spomen-obilježja na mjestima pogibije hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu na slatinskom području.

Članovi Udruge HVIDR-a Slatina, predvođeni predsjednikom iste Ilijom Nikolićem i predsjednikom Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Matom Bubašem, podijeljeni u tri tima obavili su poslove košnje trave oko spomen-obilježja koja su ujedno i očistili, te svojim suborcima odali počast polaganjem upaljenih lampiona.
Akcija je provedena u Ivanbrijegu, Hum Varoši, Ćeralijama, Čojlugu, Balincima, Mikleušu i Novoj Bukovici, a na kraju su zajedničkim polaganjem upaljenih lampiona odali počast na Mjesnom groblju u Četekovcu kod spomen-obilježja nevinim žrtvama Četekovca, Balinaca i Čojluga koje su na zvjerski način pogubljene početkom rujna 1991. godine.

Nakon uspješno provedene radne akcije uređenja spomen-obilježja članovi slatinske HVIDR-e uz pripremljenu okrjepu družili su se na nogometnom igralištu u Kozicama koje od prošle godine nosi ime dvojice hrvatskih vitezova, koji su svoje živote položili na oltar domovine, „Ivica Filković i Perica Sabo“.

U sklopu projekta slatinske HVIDR-e „Istina o pobjednicima 2019.“ koji financiraju Grad Slatina i Ministarstvo hrvatskih branitelja, a obuhvaća uređenje 17 spomen-obilježja, bit će nastavljena dodatnim uređenjem istih, gdje će se novim slojem boje osvježiti ograde i ponovnim ispisivanjem slova istaknuti imena na spomen-pločama.
(mf/Foto: M. Feldi, D. Fišli, I. Nikolić, I. Medved Đoni)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button