Home / OPĆINE / Ispred zgrade Općine postavljena prva solarna pametna klupa

Ispred zgrade Općine postavljena prva solarna pametna klupa

Sredinom srpnja prošle godine LAG Marinianis održao je početnu konferenciju za projekt pod nazivom “LAGam – Lokalna akcijska grupa – aktivni mladi”. Projekt je odabran u pozivu na podnošenje projektnih prijedloga u sklopu “Podrške programima usmjerenim mladima”, a cilj projekta je povećati socijalnu uključenost mladih na lokalnoj razini s područja LAG-ova Marinianis te Bosutski niz. Partneri LAG-a Marinianis na projektu su Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, Općina Čađavica i Općina Sopje.

Projektom, kojim će se adresirati te riješiti socijalna isključenost i nedostatak vještina potrebnih mladima pri zapošljavanju, kao i osmišljavanje slobodnog vremena za mlade, predviđeno je i implementiranje društvene opreme (solarnih pametnih klupa) koje će biti postavljene na područjima partnera, tj. u Sopju i Čađavici.

Prva solarna pametna klupa postavljena je u Sopju, ispred zgrade Općine.

– Prolaznici i svi kojima je hitno, ovdje sada mogu napuniti svoje elektroničke uređaje i malo se odmoriti. Uskoro ćemo solarnu pametnu klupu postaviti i u Vaškoj. – rekao je načelnik Općine Sopje Berislav Androš. (Izvor: LAG Marinianis)

x

Check Also

NK Krčevina iz Čađavačkog Luga uručena nova traktorska kosilica

Sredstvima Općine Čađavica kupljena je nova traktorska kosilica za Nogometni klub Krčevina iz Čađavačkog Luga, ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org