Home / NASLOVNICA / IOŠ-u Slatina dodijeljene Nacionalne oznake kvalitete za tri eTwinning projekta

IOŠ-u Slatina dodijeljene Nacionalne oznake kvalitete za tri eTwinning projekta

Tijekom prošle školske godine učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina i nastavnice Melita Crnković, Jasna Varga i Helena Roštaš sudjelovali su u tri projekta međunarodne suradnje škola na platformi eTwinning.
Tijekom rujna tim je projektima dodijeljena Nacionalna oznaka kvalitete.

S ciljem popularizacije matematike učenici IOŠ-a i nastavnica Matematike Melita Crnković pridružili su se projektu International Day of Mathematics 2020. u kojem su sudjelovale škole iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Turske i Hrvatske, a u sklopu kojega je proveden niz aktivnosti poput izrade Platonovih tijela, obilježavanja Međunarodnog dana matematike, upotrebe Geogebre, virtualne izložbe geometrijskih tijela…

U projektu CONVERT, REFRESH – OBNOVI, OSVJEŽI! uz učenike IOŠ-a zanimanja krojač i voditeljicu Učeničke zadruge Obrtnik Jasnu Varga sudjelovale su još četiri škole iz Republike Turske. Cilj je projekta bilo prikupljanje tekstilnih proizvoda za recikliranje, razvijanje ekološke svijesti i samopouzdanja učenika kreativnim aktivnostima.

Cilj projekta Slow Food, u kojem su sudjelovali maturanti zanimanja kuhar sa svojom razrednicom Helenom Roštaš i nastavnicom Kuharstva Blaženkom Kovač, a koji je okupio škole iz Poljske, Turske, Italije i Hrvatske, bila je promocija zdrave prehrane izrađene prema tradicionalnim recepturama od namirnica domaćega porijekla.

Sva su tri projekta započela prije početka nastave na daljinu u ožujku 2020., a zahvaljujući suradnji i entuzijazmu učenika i nastavnica aktivnosti su se održavale sve do kraja nastavne godine u lipnju.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina)

 

x

Check Also

ZAKUD VPŽ organizirao radionice veza i tekstilnih vještina u Slatini

Proteklog je vikenda u organizaciji Zajednice amaterskih kulturno-umjetničkih djelatnosti Virovitičko-podravske županije i Kulturnog centra Travno ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org