KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

IOŠ Slatina nastavlja s projektom „Najljepši školski vrtovi“

Industrijsko-obrtnička škola nakon dodijeljenih joj dvaju priznanja za „Najljepši školski vrt“, ponovno se prijavila na navedeni natječaj.

Projekt se provodi u suradnji Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske radiotelevizije, a na prijedlog voditeljice školskog vrta Industrijsko – obrtničke škole Slatina Ružice Pekar, ovoga je puta prijavljen pojedinačni vrtni element „bunar“.

Najveći dio projekta proveden je u školskoj radionici stolara.
U izradi su sudjelovali učenici 2. razreda zanimanja stolar, Božo i Franjo Jaković, Leon Jakišić, Nino Marinković, Leon Tomašević i David Franjić uz mentorstvo stručnog učitelja Slavena Zelenke.
Učenici su tijekom trajanja projekta reciklirali te je stara odbačena bačva zasjala u novom svjetlu s potpuno novom funkcijom. Potom su primijenili izradu tesarskih spojeva čime su proširili svoju stolarsku struku na tesarsku.
Na kraju su uz projektiranje i oblikovanje proizvoda svoj projekt zaokružili u jednu skladnu cjelinu.

-Rad na izradi zadanog elementa u sklopu projekta je bio zanimljiv, kreativan i dinamičan te s veseljem očekujemo novo priznanje, ali i nove izazove, – istaknuo je Slaven Zelenka, stručni učitelj, mentor.
(mf/Izvor: IOŠ Slatina, Slaven Zelenka, stručni učitelj, mentor)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button