NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

IOŠ Slatina – Erasmus+ – održana mobilnost u španjolskom gradu Seville

U sklopu projekta Erasmus+ u španjolskom gradu Seville održana je mobilnost imena „Parents and Teachers – Building Bridges“ na kojoj je sudjelovao i nastavnik Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Tomislav Peček.

Mobilnost je trajala 5 dana i na njoj je sudjelovalo 15 sudionika iz 2 zemlje –  Rumunjske i Hrvatske.
Tijekom održavanja tečaja psihologinja Karolina Kochanowska kroz metodu nenasilne komunikacije Marshalla Rosenberga predstavila je temelj za kvalitetne međuljudske odnose, te svojevrsnu bazu dobre komunikacije i suradnje s roditeljima što je i bila tema seminara.
Metoda nenasilne komunikacije bazirana je na empatiji, a polazi od toga da svi imamo određene potrebe, te je bitno znati ih prepoznati kako bi ih možebitno mogli ispuniti na način da sebi ne škodimo (drugim riječima – naći se na pola puta).
Tijekom radionica sudionici su radili na primjerima iz prakse, nastojeći riješiti određeni problem koristeći metodu nenasilne komunikacije. Uz to su upoznati i s inovativnim i kreativnim načinima komunikacije s roditeljima kroz digitalne alate Doodle, Canva, Surveymonkey.

Tijekom tečaja upriličen je obilazak mjesta u sklopu kojega su sudionici mobilnosti posjetili katedralu u Sevilli tzv. Giraldu, najveću gotičku katedralu na svijetu i treću po veličini uopće, koja je između ostalog poznata po tome što se u njoj nalazi grob Kristofora Kolumba. Posjetili su i kraljevsku renesansnu palaču Alcazar koja je poznata po tome što je služila kao jedna od kulisa za “Igru prijestolja”, a imali su prigodu razgledati i špaljolski trg, Las Setas ili drvenu gljivoliku konstrukciju u centru koja je vidikovac i šetnica, arenu za borbe s bikovima, te akvarij.
(Mihaela Feldi/Izvor: IOŠ Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button