NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

IO Lisice – Sekulinački Lager 2019. – Izviđačko-taktički survival kamp

Suradnja s drugim udrugama je uvijek bila sastavni dio odredskih aktivnosti slatinskog odreda izviđača Lisice. Tako je došlo do naizgled čudnog, no zapravo vrlo zanimljivog i pitkog koktela između Airsoft kluba Slatina i Lisica koji su zajedničkom suradnjom odlučili podignuti ljestvicu više i svojim članovima priuštiti nezaboravni vikend pun neistraženih talenata i novih saznanja.
Ideja samog survival kampa je Lisicama dobro poznata, no kad u cijelu priču dodate naoružanu stražu, taktičke vježbe pucanja i višesatno predavanje o oružju i prvoj pomoći, dobijete izviđačko-taktički survival kamp koji je održan od 14. do 16. lipnja na lageru Sekulinci.

– Bilo je opušteno, a naši stariji izviđači su vrlo veselo dočekali i zadnji dan škole. Standardno postavljanje logora, kuhanje, pranje posuđa i držanje straže upotpunila su predavanja i praktični rad s airsoft oružjem i zaštitnom opremom, uz naravno sve moguće mjere opreza i medicinskog tehničara u pripremi.
Nije bilo apsolutno nikakvih problema, osim dosadnih komaraca i tu i tamo kojeg ogrebanog koljena zbog zalijevanja protivnika hladnom potočkom vodom
, – rekao nam je predsjednik slatinskih Lisica Denis Cukor, te dodao:

– Subota uvečer je bila rezervirana za sve trikove prve pomoći na terenu, što je neophodno za bilo koju misiju. Noću se držala staža, ujutro se razgibavalo, doručkovalo, pregledalo šatore, no sve nekako lagano i uz hrpu smijeha. Zalijevanje je bila konstanta i nikad nisi znao tko te i kada čeka u zasjedi, no zbog vrućine, to je bilo vrlo dobrodošlo.
Zadnji dan, iako prorijeđena ekipa, jer su Lisice uključene u brojna natjecanja i izvanškolske aktivnosti, posvetila se tehnikama preživljavanja i raznoj opremi, a u sklopu tog poduhvata Lisice su pokušale izgraditi sklonište sa samo jednim alatom, što im je naravno vrlo uspješno pošlo za rukom.

Podijeljene su i nagrade sudionicima kampa za cjelokupni i individualni uspjeh u pojedinim segmentima.
Uz želju da se ova suradnja nastavi, Lisice su se zahvalile nositelju projekta, Airsoft klubu Slatina, na odličnoj organizaciji, veselom društvu i znanju koje su im prenijeli.

– Dečki stvarno znaju svoj posao i ako vas airsoft sport zanima imate se kome javiti u našem malom gradu. Uz to zahvaljujemo donatorima koji su nam pomogli u realizaciji projekta, Burger Caffe-u, Gear Up Shopu, Lovačkoj udruzi Jelen iz Noskovaca i Komrad d.o.o.-u te Gradu Slatina na podržavanju ovog odličnog projekta, – zaključile su Lisice.

Detaljniji prikaz događanja možete pogledati u galeriji na facebook profilu Odreda izviđača Lisice.
(mf/Izvor: IO Lisice Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button