DOGAĐANJANASLOVNICA

Industrijsko-obrtnička škola Slatina dobila priznanje za originalnu ideju u vrtu 2018.

Učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina Marijan Ivanković 3. r. automehaničara, Brigita Tutenov 3. r. kuhara i Jurica Šafar 2.r. MPM-a, te spremačica Ružica Pekar i ravnatelj Mladen Graovac gostovali su 23. studenog na Hrvatskoj radio televiziji u Zagrebu gdje su sudjelovali na završnoj svečanosti u sklopu  projekta „Najljepši školski vrtovi“ Hrvatske radio televizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Svečana dodjela nagrada na kojoj su nagrađeni najuspješniji mladi vrtlari i njihovi učitelji iz škola diljem Hrvatske održana je uz potporu  Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih donatora, te uz pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i u nazočnosti predstavnika ministarstava koje podupiru projekt te župana, gradonačelnika i čelnika lokalne i regionalne samouprave.

Natječaj je uz misao vodilju “Slušaj kako zemlja diše, slušaj kako raste trava, slušaj kako pod stopama našim skrivena snaga u sjemenci spava“, bio otvoren u sedam kategorija: za najljepši školski vrt u RH za koji se dodjeljuje zlatna povelja, zatim za najljepši vrtić u RH, za najljepšu učionicu na otvorenom, za tradicijski uzgoj, za najljepšu područnu školu u RH, a dodijeljene su i nagrade za kontinuitet te zelena povelja Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Industrijsko-obrtnička škola Slatina ove se godine prvi puta prijavila na natječaj te je osvojila priznanje za originalnu ideju u vrtu u sezoni 2018.

Budući da su ove godine nagrade osvojile čak pet škola s područja Virovitičko-podravske županije, svečanosti je prisustvovao i župan Igor Andrović.

Uz slatinsku Industrijsko-obrtničku školu nagrađene su i Osnovna škola Vladimira Nazora iz Nove Bukovice koja je osvojila drugu nagradu za najljepši školski vrt, a čija je ravnateljica Lareta Žubrinić, zatim Tehnička škola Virovitica čiji je ravnatelj Ivan Kućan, Osnovna škola Antuna Gustava Matoša Čačinci, dok je posebnu nagradu za promicanje ekoloških vrijednosti i rad na školskom vrtu primio Drago Kraljik, ravnatelj Osnovne škole Mikleuš.
(mf/Foto: IOŠ Slatina)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button