Home / DOGAĐANJA / Industrijsko-obrtnička škola Slatina obilježila Svjetski dan šećerne bolesti

Industrijsko-obrtnička škola Slatina obilježila Svjetski dan šećerne bolesti

Industrijsko-obrtnička škola Slatina danas je u svojim prostorima u suradnji s Dijabetičkom udrugom Slatina organizirala aktivnost mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, čime se uključila u obilježavanje Svjetskog dana šećerne bolesti.

Mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi provodila je patronažna služba Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, ispostava Slatina, a uz članove Dijabetičke udruge Slatina u ovu su se aktivnost uključili nastavnici i punoljetni učenici IOŠ Slatina radi ranog otkrivanja šećerne bolesti i prevencije iste.

Ovu su aktivnost u svojoj školi iskoristili učenici smjera kuhar koji su naučili kako složiti jelovnik namijenjen dijabetičarima uz pomoć svoje profesorice kuharstva Tanje Nikšić, koja je tom prigodom istaknula:
“Budući da su se učenici smjera kuhar već upoznali s raznim kulinarskim kulturama poput indijske ili turske, nije im bio problem složiti i jelovnik u koji su uključene namirnice koje smiju koristiti dijabetičari, što im je još jedno vrijedno iskustvo više koje će im koristiti nakon završenog školovanja.”
(mf/Izvor: IOŠ Slatina/Foto: D. Fišli)

x

Check Also

Dar ljubavi kroz dvije akcije dobrovoljnog darivanja krvi na Valentinovo

14. veljače na Valentinovo Gradsko društvo Crvenog križa Slatina organiziralo je dvije akcije dobrovoljnog darivanja ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org