CRNA KRONIKANASLOVNICA

IN MEMORIAM – Slatina se oprostila od svog poznatog obrtnika i sportaša Branka Jurline

Preminuo je Branko Jurlina (1947. – 2019.), čovjek velikog srca koji je volio svoju Slatinu, bio član Udruženja obrtnika Slatina i strastveni sportaš.


Danas su se na posljednjem ispraćaju na Gradskom groblju u Slatini uz obitelj, od Branka oprostili i brojni prijatelji, obrtnici i sportaši, poznanici…

Branko Jurlina poznat svima prije svega kao dugogodišnji obrtnik – vulkanizer, koji je u slatinskom Udruženju obrtnika obnašao niz dužnosti.
Bio je i član Skupštine i Upravnog odbora Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije u nekoliko mandata te član Skupštine Hrvatske obrtničke komore.
Dobio je niz priznanja od Udruženja obrtnika Slatina, Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije te Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, kao i najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore – Zlatne ruke s poveljom 2012. godine.
Nije izostao ni onda kada je trebalo stati u obranu svoje domovine, bio je sudionik Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata.
Slatinskom vinogorju također je bio poznat po kvalitetnim vinima za koja je dobivao visoka odličja.

Brojne medalje i pehare nanizao je i kao sportaš, odnosno strastveni kuglač koji je svoju kuglačku karijeru započeo kao član slatinskog Obrtničkog kuglačkog kluba, a nastavio kao jedan od osnivača Kuglačkog kluba Slatina 1996. godine kada je izabran za dopredsjednika kluba, a tu je dužnost obavljao do svog posljednjeg daha, boreći se za opstanak kuglanja na ovim prostorima.
Iako u posljednje vrijeme više nije mogao bacati kuglu, njegovo je srce i dalje kucalo za taj sport koji je redovito sponzorirao i pratio utakmice kad god mu je to zdravlje dozvoljavalo.

Slatina će ga zasigurno dugo pamtiti jer je u njezinu povijest upisan velikim slovima.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button