CRNA KRONIKANASLOVNICA

IN MEMORIAM: Preminuo dugogodišnji humanist u sportu Ivica Dubravica

Sahrana ovog velikog čovjeka je u srijedu 3. siječnja u 13 sati na gradskom groblju u Slatini.

U sedamdeset i osmoj godini iznenada je preminuo umirovljeni slatinski medicinski tehničar, dugogodišnji sportski fizioterapeut, legenda humanitarnog rada u sportu Ivica Dubravica. 

Sahrana ovog velikog čovjeka je u srijedu 3. siječnja u 13 sati na gradskom groblju u Slatini.

 
Ivica je dugo vremena proveo u sportu, nakon što je 1967. godine doselio u Slatinu iz mjesta Stankovci kod Šibenika. Sve je započelo u Hrvačkom klubu Slatina u kojemu je djelovao kao fizioterapeut, a potom je prešao i u Nogometni klub Slatina. Za vrijeme Domovinskog rata, Ivica je kao stručan i poduzetan u pružanju pomoći unesrećenima bio šef Saniteta u ratnim uvjetima grada Slatine. Put ga je odveo i u Suhopolje, gdje je postao fizioterapeut u tadašnjem nogometnom prvoligašu ”Mladost 127.”, potom u RK Viroviticu i ŽRK Viroviticu, a nakon toga vratio se na početak, u NK Slatinu gdje je bio fizioterapeut sve do svojih posljednjeg dana. 
 
Ivici Dubravici je 2012. godine dodijeljena Zlatna plaketa Grada Slatine za poseban doprinos i dugogodišnji volonterski rad u fizioterapeutskoj djelatnosti na području sporta i Društvu “Naša djeca” Slatina za 60-godišnji kontinuirani samoprijegoran rad u području društvene brige o djeci. 
 
Svi koji su poznavali Ivicu Dubravicu o njemu imaju samo riječi hvale, kao o srdačnom i druželjubivom čovjeku, uvijek dobre volje i spremnim za šalu. 
 
 
Počivao u miru Božjem dragi Ivice. Obitelji i prijateljima izražavamo najdublju sućut.
mf (adf; Foto: D. Fišli)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button