Home / CRNA KRONIKA / IN MEMORIAM: Preminuo akademski slikar Dragan Milošević

IN MEMORIAM: Preminuo akademski slikar Dragan Milošević

U zagrebačkom KBC-u nakon duge bolesti 13. listopada preminuo je akademski slikar iz Slatine Dragan Milošević (1954.). Taj skromni i samozatajni umjetnik, brat, suprug, stric i prijatelj, s ovoga je svijeta otišao samo dva mjeseca poslije uglednoga hrvatskog slikara Šime Perića, njegova profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, koju je završio 1981. godine.
Ostavio je Dragan iza sebe brojne umjetnine, likovna ostvarenja koja će njegove sugrađane podsjećati na sigurnu ruku, znalačko oko, neiscrpnu energiju i veliku erudiciju. Najčešće je radio u tehnici ulja na platnu, ali se služio i brojnim drugim tehnikama, njegovi omiljeni motivi bili su cvijeće, pejzaži i ženski aktovi, a u njegovoj likovnoj riznici nalazimo i biblijske motive, kao i likovno prilagođene slike u čast pojedinih velikana povijesti slikarstva.
Taj jedini akademski slikar u Slatini sudjelovao je na izložbama i u likovnim kolonijama Slatinskoga likovnog kluba SLIK „Slatinske slike“, izlagao je u Domu sindikata na dubrovačkom Stradunu, u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju u Krapinskim Toplicama, redovito je pripremao video-izložbe na portalu Marinianis Slatina i Marinianis TV.
Njegova nenametljiva prisutnost ostavila je duboki trag u kulturnom životu grada, a njegov umjetnički rad čeka stručnu analizu i valorizaciju. Dragan Milošević i njegovo djelo ostaju u Slatini.
(Petar Žarković/Fotografije snimio Željko Felbar)

x

Check Also

Projekt Virovitičko-podravske županije Budi STEMpatičan najbolji je hrvatski EU projekt u kategoriji „Doprinos znanosti i inovacijama“

“Budi STEMpatičan” najbolji je hrvatski EU projekt u kategoriji “Doprinos znanosti i inovacijama” svih hrvatskih ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org