CRNA KRONIKANASLOVNICA

IN MEMORIAM: Dječji vrtić Zeko oprašta se od svoje drage djelatnice Snježane Vereš

Snježana Vereš (14.4.1963.-2.7.2021.)


Jučer je nakon kraće i teške bolesti u 59. godini života preminula Slatinčanka Snježana Vereš, svima poznata kao dobri duh Dječjeg vrtića Zeko u Slatini u kojemu je od 2014. do 2018. godine obnašala i dužnost ravnateljice.
Kao sindikalni povjerenik godinama se vrlo aktivno borila za prava radnika vrtića, a osim što je kao odgojiteljica na „pravi put“ izvela brojne generacije djece, dugi je niz godina vodila i plesnu igraonicu za djecu koju je neizmjerno voljela.

Bila je volonterka te je surađivala s brojnim udrugama na širem slatinskom području, a za svoja dostignuća i nesebično zalaganje i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled grada, 2017. godine nagrađena je zahvalnicom Grada Slatine.

S dubokom tugom od svoje kolegice oprostili su se djelatnici Dječjeg vrtića Zeko oproštajnim pismom koje prenosimo u cijelosti:

Draga Snježana,

Nakon toliko prekrasnih godina koje smo proveli s tobom i tijekom kojih si nas sve strpljivo slušala, hrabrila, bodrila i toliko nam nesebično pomagala, došao je trenutak da tvoj vrtić Zeko učini ono što nam nikad nisi dopustila: da ti zahvalimo za svu dobrotu, snagu, ljubav i inspiraciju koju si nam dala.

Za sve nas u vrtiću Zeko uvijek si bila tu, tvoja reakcija je uvijek bila savršena, uzvišena, a pažnja uvijek usmjerena na nekog drugog, nikad na sebe.

Uvijek si postupala moralno, hrabro i nadasve ljudski, onako kako bi mnogi htjeli, a samo rijetki žive.

Bila si naša kolegica, ravnateljica, naša sestra, naša majka.

Što reći u ovom tužnom trenutku za koji smo se nadali da nikad neće doći.

Samo tvoje postojanje značilo je toplinu i plemenitost i teško je naći riječi dostojne zahvale za sve ono što si bila.

Jer sve to si bila draga naša Snježana, moralna, tolerantna, puna razumijevanja i poštovanja za osjećaje svojih bližnjih, ali i svih nas, strpljiva, snažna, puna ljubavi, velikog znanja i širokog spektra interesa, no opet toliko jednostavna i uvijek dostupna osoba koja je svojim riječima i djelima svaki dan dokazivala svoju dobrotu i beskrajnu ljubav.

Dječji vrtić Zeko i sve generacije djece koje si toliko voljela čuvati će u svom srcu toliko lijepih uspomena na tebe i čuvati će te u svom srcu.

Tvoja obitelj, tvoja vjera, i tvoj vrtić Zeko činili su tvoj život cjelovitim i stvorili su od tebe tako divnu i plemenitu osobu kakva si bila.

Draga naša Snježana, tamo gdje si krenula ne ideš dalje sama, već sami ostajemo mi bez tebe.

Putuj nam u vječnost naša predivna, prehrabra, prejaka, prevoljena, predivna Snježana.

                                                                                     Dječji vrtić Zeko Slatina

Posljednji ispraćaj Snježane Vereš održat će se u ponedjeljak, 5. srpnja u 16 sati na gradskom groblju u Slatini.
(mf, DV Zeko Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button