Home / DOGAĐANJA / Imenovani pomoćnici županijske vatrogasne zapovjednice Drago Dvojak iz Virovitice i Tomislav Uher iz Slatine

Imenovani pomoćnici županijske vatrogasne zapovjednice Drago Dvojak iz Virovitice i Tomislav Uher iz Slatine

Vatrogasci s područja Virovitičko-podravske županije kreću u osnivanje K9 timova (timova s potražnim psima) i spasilačkih timova za spašavanje s visina, dubina i ruševina.

Jučer je u prostorijama DVD-a Suhopolje održana sjednica Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije na kojoj je izrađena statistika vatrogasnih intervencija iz koje je vidljivo da su vatrogasci do 31. srpnja ove godine premašili broj intervencija u odnosu na broj intervencija tijekom cijele prošle godine.

Na prijedlog županijske vatrogasne zapovjednice Mateje Fras Venus na sjednici su jednoglasno imenovani njeni pomoćnici, a tu će dužnost obnašati Tomislav Uher, zamjenik zapovjednika JVP Slatina i Drago Dvojak, zamjenik zapovjednika JVP Virovitica.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog te donesena odluka da će zajednice s područja općina Pitomača, Lukač, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica i Virovitica sudjelovati u sufinanciranju podizanja repetitora na zapadnom dijelu županije i tim potezom riješiti problem radiokomunikacije u sustavu vatrogastva cijele Virovitičko-podravske županije.

Između ostaloga zapovjednici su donijeli i odluku o osnivanju K9 timova, odnosno timova sa spasilačkim psima i spasilačkih timova za spašavanje izgubljenih i unesrećenih osoba iz visina, dubina i ruševina.
(mf/Izvor: VZ VPŽ)

x

Check Also

Grad Slatina otvorio novu telefonsku liniju za prijavu komunalnih problema

Grad Slatina potpisao je Ugovor o posebnim tarifama s tvrtkom Skynet Telekomunikacije d.o.o. o uspostavi ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org