DOGAĐANJANASLOVNICA

Igralište u slatinskoj Ulici Andrije Hebranga u novom ruhu

U sklopu rekonstrukcije javne rasvjete u bloku ulica Školska – Dravska u Slatini, tijekom travnja ove godine slatinska tvrtka Betim d.o.o. vl. Dragana Beneša uredila je i rasvjetu na igralištu u Ulici Andrije Hebranga kako bi ono moglo djeci i mladima pružiti razonodu i u večernjim satima.

U sklopu ovog igrališta nedavno je uređeno i dječje igralište postavljanjem novih igrala dok su postojeća bila sanirana i osvježena tako da je ono sada na nivou ostalih uređenih dječjih igrališta u Slatini.

Budući da je sportski teren bio u dosta derutnom stanju Grad Slatina je pristupio rekonstrukciji istoga, te je krajem lipnja igralište dobilo novi asfaltni sloj. Radove vrijedne oko 125.000 kuna obavili su djelatnici tvrtke Ceste d.d.

Obilaskom terena slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess istaknuli su kako je uređenjem ovog igrališta podignuta kvaliteta što se tiče rasvjete ali i same uređenosti igrališta na kojemu preostaje još nekoliko manjih zahvata.

– Ovo igralište redovito posjećuju ljudi iz ovoga kvarta, osobito majke s djecom, ali i mladi koji se ovdje zabavljaju uz nogomet ili košarku. Nakon asfaltiranja terena koje je sada dobilo jednu kompaktnu ravnu površinu s kanalicom za odvodnju oborinskih voda preostaje nam vratiti golove na njihovo mjesto, a kojima ćemo ovoga ljeta zamijeniti mreže novima. Dijelom će se orezati krošnje stabala kako bi rasvjeta u potpunosti imala svoju funkciju, te će se navesti potrebna količina zemlje uz rub igrališta s ciljem nivelacije terena i uređenja okoliša.

Isto tako u narednom će se razdoblju postaviti zaštitna ograda na novom ulazu pri dnu igrališta prema Ulici Slave Raškaj, koji smo morali izgraditi zbog radova, odnosno ulaska strojeva na teren. U planu je postavljanje ograde slične onima za pješake na pružnim prijelazima, a koja bi djeci pružila dodatnu dozu sigurnosti.

Vjerujem da će ovo igralište sada zaživjeti u punom kapacitetu, a nadam se da će i staro boćalište koje se proteže duž ovoga igrališta ponovno oživjeti i pružiti razonodu ljubiteljima boćanja kojih u Slatini ima i koji su svojedobno ostvarivali izvrsne rezultate na natjecanjima u tom sportu, – rekao je gradonačelnik Ostrošić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Foto: Igralište prije rekonstrukcije

Foto: Igralište za vrijeme izvođenja radova

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button