DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Od igrača se traži najmanje peto mjesto

Danas je u velikoj sali za sastanke zgrade Stadiona Antuna Tone Butorca održana prozivka igrača koji će braniti boje Slatine u nastavku prvenstva Međužupanijske nogometne lige. Igračima se prvi obratio predsjednik kluba Vlado Međumurac ispričavši igračima smjernice kluba donesene na nedavno održanoj skupštini. Više se neće tolerirati nedolazak na treninge niti nedolično ponašanje. Igračima je zaželio neka im prvenstveno nogomet bude igra, ali ih i zamolio, točnije one iskusnije, da što više budu potpora mladim nadolazećim snagama jer politika kluba i dalje ostaje forsiranje mladih kako bi u dogledno vrijeme oni spremno mogli ”uskočiti u njihove kopačke”. Poručio im je i da svojim ponašanjem dostojno predstavljaju klupski grb i samu Slatinu, ali i ponudio spremnost i otvorenost na razgovor u bilo kojem trenutku kako bi zajednički riješili sve možebitne buduće probleme. Obećao je i da će klub i dalje uredno prema njima izvršavati sve zadane obveze, ali i pozvao na još veću dozu zajedništva s kojom će doći do zacrtanog cilja, a to je plasman među pet najboljih momčadi lige.

Igračima se obratio i trener Zoran Mandić. I njegov govor naslonio se na predsjednikov, posebno u tome što je najavio pojačani rad na treninzima i to barem za 30 posto jači od dosadašnjeg. Pomalo prijeteći zvučala je njegova rečenica da će neki zbog novog težeg režima rada biti suočeni sa situacijom da i sami odustanu. S obzirom da je kostur momčadi ostao na okupu te da će se radu prve ekipe uskoro priključiti par iskusnijih igrača vjeruje da je moguće ostvariti zadani cilj uprave, a to je spomenuti plasman među pet prvoplasiranih momčadi lige. Na prozivci je predstavljen i novi pomoćni trener prve momčadi, a to je Davor Jozić, dosadašnji prvotimac koji se, nakon teške ozljede zarađene na poslu, nakon dugo vremena polako vraća treninzima, a usput će i biti produžena ruka trenera Mandića, ali i trener juniorske momčadi NK Slatine.

Program rada i odigravanje pripremnih utakmica, za koje već i sada postoje brojni upiti, na žalost, određivat će vremenske (ne)prilike. No i bez obzira na snijegom okovane terene i niske temperature trener Mandić zajedno će s igračima odraditi teške pripreme bilo u dvoranama bilo na surim vanjskim terenima. Inače, odaziv igrača bio je i više nego zadovoljavajući. Uprizorilo se čak 20 igrača. Od toga 15 starosjedilaca, 4 mlada igrača po godinama još gotovo kadeta među kojima i povratnik Denis Petrinjak, i jedno novo lice Dragan Trupina čije će iskustvo i tehničke vještine zasigurno biti od velike pomoći obrambenoj liniji prve momčadi Slatine. Između redova doznali smo da će se ekipi uskoro priključiti još nekoliko renomiranih nogometnih prezimena uglavnom igrača koji su već nosili dres Slatine. Iz opravdanih razloga na prozivci nije bilo kapetana Vurdelje i Ciglara.

Prozivci je prisustvovalo nekoliko članova uprave te tajnik Ilija Nikolić i sportski direktor Darko Kupres.

(dj / Foto: Marijo Kokorić & Damir Jukić)


Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button