Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
NASLOVNICAPOLITIKAŽUPANIJA

Igor Fazekaš izabran za novog predsjednika Županijske skupštine VPŽ:

Svoju naknadu donirat ću humanitarnoj akciji “Svi za Mateu”

Igor Fazekaš novi je predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. On je izabran na sjednici Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije. Dosadašnji predsjednik, Miran Janečić, iz osobnih razloga zatražio je razrješenje na ovu funkciju, a svoj skupštinski rad nastavit će kao vijećnik u Klubu vijećnika HDZ-a, HSLS-a i HSP-a. Fazekaš je u Županijsku skupštinu ušao umjesto Daria Vraneka, potom je prikupio potrebnih 19 potpisa vijećnika Županijske skupštine kao kandidat za novog predsjednika.

– Zahvaljujem svima na ukazanom povjerenju. Prije svega želim zahvaliti dosadašnjem predsjedniku Skupštine kolegi Janečiću na njegovom radu i angažmanu. Smatram da, bez obzira na sve, rad naše Županijske skupštine zaista može biti primjer kako se konstruktivno, afirmativno i argumentirano treba raspravljati. Svi vi pokazali ste u svom radu da, unatoč činjenici da ponekad imamo različite političke stavove, svi zajedno imamo isti cilj, a to je stvaranje pretpostavki za bolje uvjete življenja u svim našim općinama, gradovima i našoj županiji. Iako će ovo definitivno biti jedan od kraćih mandata predsjednika Županijske skupštine, moramo funkcionirati sukladno Statutu Virovitičko-podravske županije i Poslovniku Županijske skupštine – rekao je Fazekaš u obraćanju vijećnicima.

– Iskreno se nadam da ćemo dobro surađivati u ovom vremenu do raspuštanja Županijske skupštine, a želim javno reći da ću svu pripadajuću naknadu koju trebam dobiti kao predsjednik Županijske skupštine u cijelosti donirati humanitarnoj akciji OŠ Eugena Kumičića u Slatini “Svi za Mateu”, za djevojčicu koja boluje od teškog oblika skolioze i kojoj je potrebna hitna operacija i pomoć. Sve što bude sjelo na moj račun, odmah ću prebaciti na taj račun kako bi se što prije stekli uvjeti da Matea ode na operaciju – rekao je Fazekaš i pozvao sve vijećnike da se odreknu mjesečne naknade i tako pomognu Matei.

– Smatram da prije svega moramo biti socijalno odgovorni i pokazati empatiju prema onima kojima je to najpotrebnije – rekao je novi predsjednik Županijske skupštine.
(www.icv.hr, www.vpz.hr, ml/Foto: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button