DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Igor Delač rasplesao Slatinčane

Čekali smo ga još tijekom ljeta za vrijeme trajanja „Slatinskoga ljeta“, no vrijeme nije radilo za nas. Kiša je odgodila koncert za neki drugi puta kada bude bilo više sreće. On je Igor Delač, osječki glazbenik kojega se sjećamo dok je bio dio OK BAND-a, koji kasnije mijenja svoje ime u Starfish, a još kasnije postaje Prva liga. „Za period „bendovskog“ života veže me hrpa lijepih uspomena, no odlučio sam se nakon što sam skupio dovoljno iskustva i hrabrosti ipak osamostaliti“, kaže Delač. Tijekom svoje solo karijere nastupa na raznim festivalima i ostvaruje brojne suradnje.

Manifestacija „Prosinac u Slatini“ napokon je na oduševljenje brojnih, Igora Delača i njegovu glazbenu pratnju “Aura band” dovela u Slatinu. Magla i hladno vrijeme obično nisu motivacija za odlazak na koncert na otvorenom, no jučer navečer Slatinčani su dokazali suprotno.

Skupljeni poput mrava oko paviljona i adventskih kućica te tople vatre uživali su u Delačovoj interpretaciji svojih ali i pjesama drugih izvođača.

Otišavši u publiku i povevši ples, one najhrabrije Delač je uspio nagnati i da zaplešu.

Božićno ruho našega središnjega parka, adventske kućice s bogatom ponudom ića i pića i koncert Igora Delača očito su u ovim tmurnim i maglovitim danima došli kao naručeni za one koji su bili željni zabave.

Mnoštvo okupljenih veselilo se pruženoj prilici za zabavu, druženje i dobru pjesmu, ali i ukusan topli zalogaj kobasica, fritula….i gutljaj toploga čaja ili kuhanoga vina.

Već slijedeći vikend, ponovno nam nudi priliku za okupljanje na istom mjestu.

Dočekati će nas isti božićni ugođaj i adventske kućice, te u petak i subotu od 17,30 sati odličan glazbeni odabir Christmas DJ-a.

Nedjelja,15.prosinca, od 20 sati u naš grad ponovno dovodi vrhunske glazbenike, oni su Electric Corn, band iz Požege, sastavljen od glazbenih profesionalaca, profesora u glazbenoj školi i glazbenih entuzijasta. Fokusirani su na funk, soul, disko glazbu 70-ih, 80-ih i 90-ih. Band se razvio kao ogranak Big Banda Požega te privlači velik broj publike.

Inače, Electric Corn otvorio je ovogodišnji advent u Valpovu i oduševio Valpovčane. Slijedeće nedjelje dozvolite si dolaskom u naš središnji park da oduševe i rasplešu i vas!

Kako je bilo na koncertu Igora Delača pogledajte uskoro u fotogaleriji na web stranici Radio Slatine!!!!

(tks/Foto: Izvor: Igor Delač facebook)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button