ŽUPANIJA

Igor Andrović na sjednici Odbora regija Europske unije: Energetska sigurnost je najosjetljivije pitanje kada se planira sigurna budućnost građana

U Bruxellesu je održana plenarna sjednica Odbora regija Europske unije. Ujedno, bila je to i konstituirajuća sjednica za nove hrvatske članove među kojima je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. Igor Andrović je pritom, kao punopravni član, izabran u dva radna povjerenstva, COTER (Povjerenstvo za politiku teritorijalne kohezije i proračun EU-a koje je odgovorno za pripremu rada Odbora na području gospodarske, socijalne i teritorijalne kohezije, strukturnih fondova, urbane politike, prometa i teritorijalne suradnje), te SEDEC (Povjerenstvo za socijalnu politiku, obrazovanje, zapošljavanje, istraživanje i kulturu), koje je odgovorno za rad povezan za socijalnom politikom, obrazovanjem, mladima i kulturnom raznolikošću te digitalnim programom, istraživanjem i politikom zapošljavanja.

Na plenarnoj sjednici Odbora regija Europske unije, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, govorio je o prioritetima predsjedanja Češke Republike Vijećem Europske unije, koje starta 1. srpnja, stavivši naglasak na energetskoj sigurnosti Europske unije.

  • Priroda pandemije koja je bila bez presedana, tražila je, od ne tako davnog hrvatskog predsjedanja, da pokaže fleksibilnost i promijeni svoj program. Isto tako predsjedanje Češke Republike, dolazi u nikad izazovnijim vremenima rata u Ukrajini, inflacije, velikog porasta cijene energenata. Stoga, Češko predsjedništvo mora staviti veliki naglasak na pitanja energetske sigurnosti EU-a. Energetska sigurnost je najosjetljivije pitanje kada se planira sigurna budućnost građana i po tom je pitanju, upravo regionalno tržište pokazalo važnost suradnje. Ključ poboljšane energetske sigurnosti leži prije svega u zajedničkom pristupu i većoj suradnji na regionalnim i europskim razinama. Važno je implementirati sve te politike. Upravo će implementacija tih politika, biti najveće pitanje idućih 6 mjeseci, ali i ostalih godina. Znamo što trebamo postići, sada moramo vidjeti i kako to ostvariti. (www.vpz.hr, Fotografije: Marko Ercegović i flickr.com)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button