NASLOVNICAPOLITIKA

Igor Andrović kandidat je Hrvatske demokratske zajednice za župana Virovitičko-podravske županije

Na konferenciji za novinare koja je održana u prostoru HDZ-a Virovitičko-podravske županije, predstavljen je kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, koji je dobio jednoglasnu potporu Županijskog odbora HDZ-a na sjednici ŽO održanoj prošlog vikenda.

O tome je na konferenciji za novinare u uvodu govorio predsjednik ŽO HDZ-a Virovitičko-podravske županije i saborski zastupnik Josip Đakić.

Predstavljamo Vam novog  kandidata za župana Virovitičko-podravske županije u vidu mladog i perspektivnog čovjeka koji je do sada svojim rezultatima rada pokazao da će sigurna budućnost i napredak Virovitičko-podravske županije biti u njegovim rukama. Mi kao politička opcija koja je najsnažnija na području županije, a isto tako i u Republici Hrvatskoj. Mi koji obnašamo dužnost na području trinaest županija i tri grada i županiji Virovitičko-podravskoj imali smo svoje vodstvo, a imamo ga i sada u vidu obnašateljice dužnosti župana Sanje Bošnjak, koja također podržava izbor kandidata za župana. Radi se o gospodinu Igoru Androviću, 36-godišnjem članu HDZ-a iz Virovitice koji trenutno obnaša dužnost pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove Virovitičko-podravske županije. Do sada je svoje zalaganje i rad pokazao tako što je bio direktor Poduzetničkog inkubatora VPŽ koji je uspješno završio svoju prvu etapu onih koji su stasali kao poduzetnici u inkubatoru. To nam je cilj i preokupacija koja nam je bila vodilja u izboru njega kao kandidata s obzirom da poduzetništvo i obrtništvo, koje nema alternativu, želimo i dalje njegovati na području naše županije kako bi se stvorilo što više novih radnih mjesta. Također, obnaša funkciju direktora sajma Viroexpo, koji je treći najveći sajam u Republici Hrvatskoj. Stoga smatramo da su sve reference, dakle, kvaliteta, mladost i stručnost zajedno s timom koji će biti odabran od njegove strane, a na nivou HDZ-a županije potvrđen. Možemo reći da ovaj naš prijedlog za budućeg župana usklađen i sa čelništvom u Zagrebu, s predsjednikom stranke i premijerom Andrejem Plenkovićem. Donesena je jednoglasna odluka kako bismo vam pokazali svima da HDZ nije u nikakvom raskolu, da ćemo jedinstvenošću izboriti nove pobjede, bilo u koaliciji ili samostalno. o koalicijskim partnerima još ćemo u narednom periodu dogovarati. O dožupanima i ostalom informirat ćemo na idućim konferencijama koje će biti kada odlučimo tko će u daljnjem slijedu biti koalicijski partner na nivou županije. Očekujemo da dosadašnje koalicije u revidiranom postupku njihove vrijednosti koje su do sada postigle u kandidaturama i preferencijalnim glasovima budu poduprte i od nas, ali nadograđene više nego do sada, ali nikako s onim vrijednostima koje su do sada imale. To moramo redefinirati s obzirom da se je pokazalo kroz proteklo vrijeme koliko tko znači na području naše županije. Ne možemo na cijelom istoku biti u zavadi, a na zapadu graditi „ljubav“. To nije iskrena koalicija i zato moramo sjesti i dogovoriti određene načine.

Odluku je donio Županijski odbor na svojoj sjednici koja je održana u subotu, 21. siječnja, sa 38 nazočnih članova.

Nazočnima se obratio kandidat za župana HDZ-a Igor Andrović i iznesao segmente svog budućeg djelovanja.

– Rođen sam u Virovitici, gdje sam završio osnovnu školu te Jezičnu gimnaziju. Diplomirao sam na  Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Nakon toga sam jedno vrijeme radio u Osijeku, ali želja mi je bila vratiti se u Viroviticu i tu zasnovati obitelj i raditi na dobrobiti županije. To mi se i ostvarilo. Vratio sam se u Viroviticu, dvije godine radio u jednoj građevinskoj tvrtki, nakon toga došao sam u razvojnu agenciju VIDRA te tada počinje moj posao vezan za institucije Virovitičko-podravske županije. Oženjen sam i imam troje djece – kazao je u uvodu Igor Andrović, te podcrtao najvažnije smjernice svog programa

– Ono za što ću se najviše zalagati je zaustavljanje iseljavanja iz ovih krajeva jer me boli srce kada vidim da mladi ljudi napuštaju Hrvatsku. To možemo postići tako da stvaramo određene preduvjete odnosno izgradnjom građevinske, gospodarske i socijalne infrastrukture. Sustavi navodnjavanja, poduzetnički inkubatori, investiranje u nove školske objekte, u zdravstvo, te očuvanje sela i ruralnog prostora, bit će fokus na temelju koja ću ja voditi ovu županiju. Jedan od preduvjeta za gospodarski razvoj i otvaranje novih radnih mjesta je svakako i brza cesta. O tome govorimo već nekoliko godina i stvar se konačno pokrenula s mrtve točke zahvaljujući našem pomoćniku ministra prometa Mariju Klementu koji je bio u prošlom mandatu. Raspisan je natječaj za studiju izvodljivosti idejnog projekta za dio brze ceste od Bjelovara do Virovitice i u fazi smo izvođenja građevinske dozvole. Kada se građevinska dozvola ishodi, bit ću prvi zajedno sa svojim  suradnicima koji ćemo ići u financiranje tog projekta.

Naglasio je kako će težište rada njega i njegovih suradnika biti zapošljavanje mladih i obrazovanih ljudi, kao i briga o poljoprivrednicima.

– Težište mog rada i mojih suradnika bit će svakako zapošljavanje i to mladih i obrazovanih ljudi. Novo zapošljavanje i nova radna mjesta možemo postići jedino razvojem gospodarstva i razvojem i razvojem poduzetništva. Bez dobrog poduzetništva, gospodarstva i poljoprivrede nemamo ni druge segmente poput zapošljavanja, kulture i sporta. Posebnu brigu vodit ću o poljoprivrednicima jer moramo poštovati poljoprivrednu orijentiranost naše županije i našega kraja, a mladi će ostati na selu jedino ako se budu mogli baviti poljoprivredom, a to im mi kao lokalna i regionalna samouprava možemo i moramo omogućiti. Uz poduzetništvo i poljoprivredu kao jednu od grana koju želim podupirati ovdje na području županije, je ICT sektor. To je sektor koji je propulzivna grana gospodarstva, koja nudi zanimljive mogućnosti za razvoj profesionalne karijere, ali i odlične uvjete za samozapošljavanje mladi osoba. Kao primjer u Poduzetničkom inkubatoru imamo nekoliko tvrtki koje su od tri djelatnika narasle na preko 20 i upravo u tom smjeru smo uveli studij Računarstva na Visokoj školi Virovitica. Županiju vidim kao jednu operativnu instancu koja će biti inicijator i glavni koordinator svih projekata, a najmanje poligon za politiziranje. Županija treba biti podrška i poduzetnicima i poljoprivrednicima, ali i građanima. Županija će također biti ta koja će u suradnji sa svim gradovima i općinama koordinirati i inicirati projekte te pokušati povući što više EU sredstava. Do sada smo se pokazali jako dobri u tome i mislim da samo u tom smjeru trebamo i nastaviti. Kao što je rekao predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, iza mene postoje vidljivi rezultati. Bio sam direktor Poduzetničkog inkubatora koji je danas jedan od najvećih i najboljih inkubatora u RH, direktor jednog od tri najveća sajma – Viroexpo, a zadnjih godinu dana sam se trudio i kao pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove kako bi Županija u raspoloživim financijskim okvirima mogla pomoći i poduzetnicima i poljoprivrednicima. Odradili smo nekoliko značajnih projekata, od solarnih sušnica za duhan, pomagali smo pčelarima, subvencionirali kamate na kredite, prijavili smo dva velika projekta za sustave navodnjavanja i u tom smjeru ćemo ići dalje. Budući da živim u Virovitici i radim u Županiji jako sam dobro upoznat sa prilikama ovdje. Znam koji su projekti u realizaciji i koji su u planu i mislim da će nam birači dati povjerenje kako bismo nastavili raditi za njih i kako bismo završili projekte smo planirali. Prema svim svojim protukandidatima odnosit ću se jednako, odnosno borit ću se s programom i svime onime što smo napravili u prethodnom mandatu. Vrata naše županije će kao i do sada biti otvorena svima onim koji nam žele dobrobit i svim našim budućim naraštajima.

Nazočnima se obrati i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Virovitica Ivica Kirin, koji je i kandidat HDZ-a za gradonačelnika grada Virovitice na skorašnjim lokalnim izborima.

Na sjednici Gradskog odbora Virovitica, dali smo apsolutnu podršku Igoru Androviću kao jedinom kandidatu koji je prošao kandidacijski postupak. Drago mi je da ovdje u gradu Virovitici s domaćim ljudima stvaramo jedno novo sutra. U kandidacijskom postupku za gradonačelnika Virovitice ja sam  prošao te sam stari-novi kandidat za to mjesto, da s time odmaknemo od onih špekulacija koje se i inače pojavljuju u vrijeme izbora. Uz ovu ekipu ljudi, Tomislava Tolušića kao ministra, uz sve naše dužnosnike u Zagrebu, imamo sada jedinstvenu priliku da u sljedeće četiri godine kada možemo koristiti strukturne i kohezijske fondove, da riješimo one stvari u našoj županiji, gradovima i općinama koje nisu riješene dugi niz godina. Strateški cilj i Grada Virovitice i Županije, kao i svih naših ostalih gradova i općina je izgradnja brze ceste. Prvo prometna povezanost, a zatim povezati cijelu županiju s Podravskom magistralom, a onda iza toga dolazi gospodarstvo i sve ostalo.

Podršku kandidaturi Igora Androvića za župana Virovitičko-podravske županije, na konferenciji za novinare, između ostalih, dali su i: saborska zastupnica Vesna Bedeković, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, član Županijskog odbora HDZ-a Virovitičko-podravske županije, Marijo Klement, te Darko Žužak.

Na konferenciji za novinare, bilo je govora i kandidatima za gradonačelnike i načelnike s područja Virovitičko-podravske županije. Oni su: Ivica Kirin (Virovitica), Josip Nemec (Orahovica), Ivan Roštaš (Slatina), Željko Grgačić (Pitomača), Hrvoje Miler (Špišić Bukovica), Đuro Bukvić (Lukač), Marko Ajček (Gradina), Berislav Androš (Sopje), Mirko Rončević (Čađavica), Mato Damjan (Crnac), Tomislav Durmić (Zdenci), Mirko Mališ (Čačinci), Milan Dundović (Mikleuš), Željko Vencl (Nova Bukovica). Kandidati će uskoro biti poznati i za Suhopolje, te Voćin(www.hdz-vpz.com)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button