DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Ian Karol Vrbaslija 6. na Državnom natjecanju iz informatike

Maturant Srednje škole Marka Marulića Slatina, Ian Karol Vrbaslija plasirao se na 6. mjesto na državnoj listi natjecanja iz informatike u Vodicama. Mentorica učeniku je profesorica Ksenija Rastija.

Državno natjecanje iz informatike održano je u hotelu Imperial u Vodicama, od 9. do 12. travnja 2024. godine. Ovo je bila još jedna prilika da Ian Karol pokaže odlično znanje iz informatike i poznavanja rada računala u kategoriji Osnove informatike za gimnazije na državnom natjecanju. Učenici su pisali test znanja koji je sadržavao 39 vrlo zahtjevnih zadataka i trebalo ih je riješiti u vremenu od 90 minuta, a mogli su osvojiti maksimalno 67 bodova.

Osim natjecanja iz Osnova informatike, u kategoriji srednjih škola, odvijala su se i natjecanja u Algoritmima i Razvoju softvera. Ovo je bila izvrsna prilika razmijeniti znanje, razmišljanje i stavove o pametnoj budućnosti i novim tehnologijama, te algoritamskim rješenjima sa stručnjacima i ostalim sudionicima natjecanja. 

Rezultate natjecanja možete pogledati na poveznici, na službenoj stranici Hrvatskog saveza informatičara, odabravši željenu kategoriju natjecanja.

(nm/Izvor: SS Marka Marulića Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button