DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

I slatinska Udruga osoba s invaliditetom prisustvovala velikoj konferenciji u Zagrebu

Predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Slatina Diana Zelenka prisustvovala je na Konferenciji za voditelje udruga osoba s invaliditetom u prvoj godini provedbe trogodišnjeg Programa „Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom“ u Zagrebu 31.05.2021. godine u organizaciji Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović otvorio je konferenciju i istaknuo da HSUTI i udruge rade jako važan posao u kojem im pomaže država. Sudionicima je sugerirao da kroz projekte što bolje iskoriste novac iz Europskih fondova. Konferenciji su prisustvovali državni tajnik Tomislav Paljak ispred MZO, državna tajnica Margareta Mađerić ispred MRMS, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slošnjak, te drugi uvaženi gosti i predavači.

Predsjednica HSUTI-a Jozefina Kranjčec, zahvalila se predsjedniku i ostalim dužnosnicima na podršci pri provedbi trogodišnjeg programa. Izlaganje „Republika Hrvatska u ozračju donošenja novog strateškog dokumenta za osobe s invaliditetom  iznijela je dopredsjednica SOIH-a Marica Mirić.

Tema konferencije bile su; financiranje projekata iz EU fondova, prezentacija programa „Socijalizacija, edukacija i rekreacija osoba s invaliditetom, sudjelovanje u ljetnom kampu 2022. godine, novi natječaj za pomoćnike/asistente u nastavi, poslovni plan-temelj uspješnog projekta, te emocionalna stabilnost u izazovnim periodima života.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button