DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

I Slatina imala predstavnike na Wings for life

Wings for life World run – ime je velike globalne utrke, a koja je svoje hrvatsko izdanje imala tradicionalno u Zadru. U Zadru se prošle subote okupilo oko 6 500 trkača kako bi dali svoj obol pri istraživanju liječenja ozljeda leđne moždine što ova svjetski jedinstvena humanitarna utrka ima u svojoj ideji konačnog cilja. S obzirom na ogromno zanimanje za sudjelovanjem na ovoj utrci, koje raste iz godinu u godinu, organizatori su prisiljeni ograničiti broj mjesta na startu utrka. Za sve one koji žele pomoći u ovom humanitarnom cilju, a nisu uspjeli doći do svog startnog broja, tu je mobilna aplikacija koja omogućava virtualno sudjelovanje u ovoj globalnoj utrci. Također ova utrka posebna je iz razloga što na njoj nema konkretnog cilja već svatko prema vlastitim mogućnostima trči svoj tempo sve dok ga službeno vozilo utrke, tzv. presretač, ne obiđe i izbaci iz utrke. Posljednjeg od 6 500 trkača koliko ih je trčalo iz Zadra prema Šibeniku to je vozilo prestiglo na 50-om kilometru. Ta čast pobjednika utrke pripala je Poljaku Tomaszu Osmulskom. U konkurenciji žena pobjedu je odnijela Nataša Šustić koju je vozilo ”uhvatilo” na 46. kilometru. U konkurenciji osoba u invalidskim kolicima pobjedu su odnijeli Marijeta Nikoleta Divanović (11km) i Ante Kolunđija (22km). Gledajući svih 7 utrka koje su se trčale na svim kontinentima najbolji je rezultat ostvario Japanac Jo Fukunda pretrčavši 69 kilometara.

A naravno da je na ovoj svjetski poznatoj utrci bilo i nekoliko Slatinčana. Svoj prvi Wings for life trčala je Lareta Žubrinić koju je vozilo uhvatilo u blizini Sukošana. Lareta je istrčala 13,6 kilometara. Ivonu Lozić vozilo je presrelo na 8. kilometru. Danilo Cimbaljević može se pohvaliti da je u Zadru istrčao 21,1 kilometar. U metar isti rezultat imao je i član Biciklističkog kluba Slatina Srđan Radulović.

Iako fizički nisu bile u Zadru duljinu polumaratona u društvu aplikacije s mobitela istrčale su dvije Mikleušanke Maja Šantić i Iva Šantić. A njih je pak doslovce virtualno vozilo presrelo na 12, 4 kilometru utrke koju su trčale od Mikleuša u pravcu Ćeralija.

Inače na 10. izdanju utrke trčalo je čak 206 733 sudionika, a koji su kotizacijama i donacijama skupili čak 5, 8 milijuna eura. Kompletan iznos namijenjen je zakladi Wings for life koja godinama financira čak 276 kliničkih istraživanja ozljeda leđne moždine s ciljem pronalaska lijeka.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button