DOGAĐANJANASLOVNICA

I sladojevačko groblje očekuje plansko uređenje koje će osigurati prostor za 50-ak novih grobnica

Osim groblja u Slatini gradska tvrtka Slatina kom d.o.o. planira daljnje uređenje i na grobljima u slatinskim prigradskim naseljima. Jedno od njih je sladojevačko groblje kojemu je potrebno proširenje. U tu svrhu iskoristit će se gradsko zemljište uz samo groblje.
Tom su prigodom groblje u Sladojevcima obišli gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i voditelj Odsjeka za komunalni sustav Vjekoslav Hess u pratnji direktora Slatina koma Sanjina Hmelika koji im je iznio plan uređenja ovoga groblja.

Kako bi se proširenje i uređenje groblja obavilo prema najnovijim standardima u narednom periodu bit će izgrađena staza duljine oko 112 metara i širine 1,5 metar, kojom će se odvojiti postojeća površina groblja od nove površine, a u planu je i krajobrazno uređenje groblja.

Uređenjem nove površine dobit će se prostor za oko 50-ak novih grobnica (jednostrukih i dvostrukih), a u sklopu radova, na inicijativu slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, obavit će se i manji zahvati na sanaciji vanjskog dijela mrtvačnice na čijoj je fasadi vidljiv utjecaj vremenskih prilika te joj je potrebno osvježenje.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button