NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

I ove se godine Grad Slatina priključuje obilježavanju Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, 17. studenog

U cijelom svijetu, 1 od 10 djece rodi se prije vremena. U Hrvatskoj, to je više od 2600 djece godišnje, odnosno 7 svakoga dana.

Podršku roditeljima prijevremeno rođene djece kontinuirano pruža jedina Udruga ove vrste na području RH – Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” koja i ove godine organizira obilježavanje Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, 17. studenog.

Naime, 17. studenog, širom svijeta, organiziraju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti u javnosti o problemu prijevremenog rađanja.

Jedna od tih aktivnosti je osvjetljavanje poznatih građevina dekorativnom rasvjetom ljubičaste boje, budući da je to boja koja simbolizira ovu temu.

Obilježavanju Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremeno rođenoj djeci – Dana Palčića priključit će se i Grad Slatina osvjetljavanjem zgrade Gradske uprave ljubičastom bojom u petak, 17. studenog u 17:30 sati.

Tim povodom pozivaju se svi građani da dođu toga dana i svojom nazočnošću daju podršku prijevremeno rođenoj djeci i njihovim roditeljima.

(mf: Grad Slatina; Foto: Mihaela Feldi, arhivska fotografija)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button