DOGAĐANJAGOSPODARSTVONASLOVNICAOD SVEGA POMALO

I naši frizeri na 18. međunarodnom frizerskom festivalu “Hairstyle News 2023” u Opatiji

U centru Gervais u Opatiji proteklog je vikenda (25. i 26. ožujka) održan 18. međunarodni frizerski festival – Hairstyle News 2023 koji okuplja domaće i strane frizerske zvijezde, a posvećen je razvoju frizerske struke, njenoj promociji u javnosti te stvaranju snažne i uspješne frizerske zajednice.

Na dvodnevnom stručnom skupu frizeri imaju mogućnost stručne edukacije, ali i razmjene iskustava i stjecanja novih znanja kako bi pratili svjetske trendove. Festivalski program se sastoji od brojnih vrsta edukativnih seminara, poslovnih predavanja, panela i okruglih stolova te izložbeno–prodajnih štandova u sajamskom dijelu manifestacije.

Ove godine su na festivalskoj pozornici nastupili najeminentniji frizerski edukatori iz Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Bugarske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Festival su u nedjelju (26. ožujka) posjetili i slatinski frizeri iz Udruženja obrtnika Slatina, kao i frizeri iz Virovitičko-podravske županije.

– Cilj festivala je predstavljanje frizerske kreativnosti, razvijanje i razmjena znanja među frizerima kako bi svi zajedno mogli učinkovito sudjelovati na tržištu profesionalnih frizerskih usluga i proizvoda – pojasnila je tajnica Udruženja obrtnika Snježana Graovac.

Na festivalu su se okupili vlasnici i voditelji poslovanja u frizerskim salonima, zaposlenici istih, učenici i nastavnici strukovnih frizerskih škola, zastupnici svjetskih frizerskih kuća te medijski zastupnici stručnih časopisa i drugih publikacija iz domene frizerske struke.

(nm/Tekst: R. Turk, Izvor i foto: S. Graovac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button