NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

I „Krokodili“ DV Zeko Slatina posjetili Knjižnicu

Još jedna skupina predškolaca Dječjeg vrtića „Zeko“ Slatina posjetila je Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina povodom Svjetskog dana pripovijedanja.
Mjesec ožujak prepun je datuma kojima se slavi dječja knjiga i čitanje, a sve je to uvod u Međunarodni dan dječje knjige  i proslave šeste obljetnice kampanje za poticanje čitanja djeci od rođenja „Čitaj mi“.

Oči naših predškolaca koji su si nadjenuli ime „Krokodili“, imale su danas poseban sjaj istražujući svaki kutak Knjižnice prepune knjiga za odrasle i djecu, ali i prostora s računalima i prostora za igru i druženje roditelja i najmlađe djece.

Knjižničarka im je pripremila pričaonicu “Poznajete li Pipi Dugu Čarapu?“ prema uz veliku aplikaciju glavne junakinje Pipi.
Već generacijama, djeca se rado identificiraju s glavnom junakinjom koja je vrlo neovisna duha, a uz to je i najsnažnija djevojčica na svijetu. Pipi živi sama u velikoj vili sa svojim konjem kojega može nositi i majmunčićem Nilsonom. Upoznaje dvoje simpatičnih prijatelja iz susjedstva: Tomija i Aniku te avantura može početi, što je vrlo razveselilo mališane koji su također dobili besplatno članstvo za narednih godinu dana.
(mf/Izvor: Gradska knjižnica i čitaonica Slatina)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button