DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

I klinci dobili svoje mjesto na Slatina openu

Danas je finalni dan Slatina open-a, teniskog turnira što ga tradicionalno povodom Dana grada organizira TK Slatina.

 

U prestižnom seniorskom finalu igrat će  Alen Klun i Tony Slobodinski. Kod veterana pak za pobjednički pehar borit će Ivan Tomljanović i Vlatko Karl.  Kod seniorskih parova sastat će se virovitički par Duvnjak – Mihić protiv domaćih igrača Petraka i Rakitničana, a kod veterana Ćurić i Tomljanović borit će se za titulu protiv Kliera i Ostojića.

Svi ti mečevi igrat će se u kasnim popodnevnim odnosno večernjim satima.

 

Jučerašnji program otvoren je jednom novinom, a koja bi prema zamislima organizatora trebala postati stalni ”postav” turnira. Naime, po uzoru na velike teniske događaje i turnire i slatinski su tenisači odlučili jedan dio programa posvetiti djeci i mladima. Tako i Slatina open od jučer ima svojevrsni ”Kid’s day”. Radi se o turniru ”Mladih nada Slatina opena” na kojem na ovom prvom izdanju sudjeluje 10 mladih igrača odnosno 5 parova koji su jučer otpočeli svoje borbe paralelno odnosno ravnopravno s ”velikim” sudionicima glavnog turnira. Klince je na otvorenju tog turnira pozdravio predsjednik TK Slatina Slaven Mađarić pozvavši ih pri tom na poštivanje protivnika i sportski fair play igru. Klub je dečkima preko svojih stalnih sponzora Consultema i Opal-a osigurao i prigodne majice te ih naravno počastio sokom i grickalicama.

Jučer su se igrala i polufinala glavnog turnira.

U prvom polufinalu seniora Tony Slobodinski u dva je seta sa 7:5 i 6:2 dobio Davida Rakitničana. Bez obzira što je dao sve od sebe i to je bilo premalo Denisu Vurdelji da učini još korak više i iznenadi ponajboljeg slatinskog tenisača Alena Kluna. Klun je put u finale trasirao sa 6:3 i 7:6.

 

Nakon velike senzacije u četvrtfinalu i izbacivanja moćne kombinacije Šrajer – Felendeš,  Kireta i Ostojić jučer nisu imali snage za još jedno iznenađenje. Ovog puta bili su primorani pružiti ruku i čestitati virovitičkom dvojcu Duvnjak – Mihić koji ih je glatko pobijedio sa 6:2 i 6:1. Drugo polufinale seniorskih parova bio je definitivno meč dana. S jedne strane mreže bili su braća Slobodinski, a s druge također mladi dečki Petrak i Rakitničan. Tony i Teo uzeli su prvi set sa 6:3. U drugom istim rezultatom uzvraćaju Slatinčani i na tom pobjedničkom valu u nastavku plove do konačnih 7:5 i plasmana u današnje finale.

A kakav je samo meč u polufinalu veteranske konkurencije odigrao Vlatko Karl protiv uvijek opasnog Ivice Kovačevića iz Đurđenovca. Praktički bez iti jedne forsirane pogreške Karl je odjurio u finale sa konačnih 6:3 i 6:2. Tamo će ga čekati Ivan Tomljanović kojem je susret bez borbe predao Ćurić.

Iako nisu igrali međusobno Ćurić i Tomljanović zajedno su otišli u finale veteranskih parova. To su učinili pobijedivši u dva seta sa dva puta po 6:2 žilavu kombinaciju Vujić – Slobodinski.

Damir Jukić

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button