DOGAĐANJANASLOVNICA

I Grad Slatina sudjelovao na završnoj konferenciji Europe Goes Local

Lokalni rad s mladima: Hrvatski rad s mladima: Hrvatska u europskom kontekstu


Jučer je u dvorani hotela Panonija u Sisku održana završna konferencija u okviru nacionalnog ciklusa projekta „Europe Goes Local – Supporting Youth Work at the Municipal Level“ pod nazivom Lokalni rad s mladima: Hrvatska u europskom kontekstu u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

„Europe Goes Local“ trenutno je najveći europski projekt u području rada s mladima koji okuplja nacionalne agencije zadužene za provedbu programa Erasmus+ te europske institucije i mreže zadužene za područje rada s mladima u jedno strateško partnerstvo. U projekt je, od 2016. godine, na nacionalnoj razini bilo izravno uključeno 28 općina, gradova i županija s područja Republike Hrvatske, a projekt koordinira nacionalna delegacija koju čine predstavnici Agencije za mobilnost i programe Europske unije te stručnjaci u području rada s mladima.

Cilj konferencije bio je predstaviti projekt, te raspraviti lokalni rad s mladima kako bi isti zadobio što veću potporu jedinica lokalne i regionalne samouprave, a na konferenciji su održana i dva okrugla stola:  „Rad s mladima na lokalnoj razini“ i „Dovodimo EU(ropu) na lokalnu razinu“.

Svojim dolaskom konferenciju su podržali Željka Josić, državna tajnica Središnjeg ureda za demografiju i mlade te mr.sc. Antonija Gladović ravnateljica Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Na konferenciji je sudjelovala i viša stručna suradnica pri Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine Marija Fumić koja je na taj način u ime Grada Slatine uspostavila kontakte s ciljem uključivanja Grada Slatine u projekt „Europe Goes Local“, a na tragu dosadašnje suradnje vezane uz prijavu Grada Slatine za dobivanje certifikata „Grad za mlade“.

Bila je to ujedno prigoda da se uvide primjeri dobre prakse u radu s mladima s ciljem poboljšanja politika kojima će se ostvariti što bolji uvjeti života za mlade na loklanoj razini.
(mf/Foto: Grad Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button