DOGAĐANJANASLOVNICA

I Grad Slatina se uključuje u akciju Sat za planet Zemlju, 26. ožujka od 20:30 sati

Sat za planet Zemlju (Earth Hour) pokrenut je u Sydneyu 2007. godine kao građanska inicijativa u znak prosvjeda protiv klimatskih promjena i poziv na hitnu akciju.
Na jedan sat posljednje subote u ožujku, milijuni ljudi širom svijeta isključuju svjetla kako bi izrazili simbolički čin podrške Zemlji, a Hrvatska je u ovu akciju uključena od 2009. godine.


Ovogodišnji Sat za planet Zemlju održava se u izazovnom trenutku.
WWF – svjetska organizacija za zaštitu prirode koja i ove godine, 13. put za redom, organizira Sat za planet Zemlju, zaprepaštena je eskalirajućim ratom i naša srca i misli su sa svima koji su pogođeni ovim oružanim sukobom, posebno s narodom Ukrajine koji pati, kao i svima u pogođenim regijama.

Sat za planet Zemlju osnovan je kako bi ujedinio svijet u podršci ljudima i planetu kroz viziju stvaranja pozitivnih utjecaja na okoliš kroz moć mnoštva.
U ovim grubim vremenima, Sat za planet Zemlju 2022. nudi još jedan trenutak za solidarnost i priliku da brinemo jedni o drugima i domu koji svi dijelimo.

Priroda je neophodna za izgradnju sigurnijeg, otpornijeg i održivijeg svijeta za sve – svijeta u kojem svi napreduju i žive u harmoniji jedni s drugima.
Ove godine, dok se EU priprema za usvajanje novog zakona koji bi mogao biti stvarna promjena za klimatsku i biološku krizu, WWF poziva sve, pa tako i gradove, općine i građane Hrvatske da se uključe u akciju te ugase svjetla na jedan sat, u subotu 26. ožujka od 20:30 sati.

U akciju će se uključiti i Grad Slatina koji će sutra, 26. ožujka, u 20:30 sati na jedan sat isključiti dekorativnu rasvjetu u središtu grada.
(mf/Izvor: Grad Slatina)

Ovog Sata za planet Zemlju u partnerstvu s kreativnom agencijom Bruketa&Žinić&Grey predstavit ćemo kampanju kojom ukazujemo na alarmantan gubitak divljih vrsta. Kampanju ćemo predstaviti u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji u subotu, 26.3., na sam Earth Hour.

U realizaciji kampanje pomažu nam i agencija Dept te tvrtke Go2Digital, Alma Quattro i Led Media.

 

Related Images:

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button