DOGAĐANJANASLOVNICAOD SVEGA POMALO

I Grad Slatina obilježio Svjetski dan činjenja dobrih djela

Jučer (19.4.) su djelatnici Gradske uprave Grada Slatine predvođeni zamjenikom gradonačelnika koji obnaša dužnost gradonačelnika Ilijom Nikolićem  obilježili Svjetski dan činjenja dobrih djela.

To je dan kada milijuni ljudi iz tisuća neprofitnih organizacija, tvrtki, škola, vrtića, gradova, obitelji diljem svijeta čine dobra djela pomažući na taj način drugim ljudima, životinjama, okolini, zajednici kreirajući jedan bolji i zdraviji svijet. Temelji se na jednostavnoj ideji da svatko može učiniti nešto dobro, bilo veliko ili malo.

Svjetski dan činjenja dobrih djela pokrenula je međunarodna organizacija Good Deeds Day prije 18 godina, a danas je to globalni događaj. Prošle je godine na činjenje dobrih djela u Hrvatskoj utrošeno više od 22 tisuće sati, a stvaranju boljeg svijeta priključilo se više od 16 tisuća raznih sudionika u više od 200 različitih projekata. U raznim aktivnostima je sudjelovalo 50-ak gradova, više od 100 različitih udruga i volonterskih centara, mnoštvo škola i vrtića te običnih građana, a prošlogodišnji je projekt u Hrvatskoj proglašen kao jedan od najboljih u svijetu drugu godinu zaredom.

Svjetski dan činjenja dobrih djela, formalno i službeno, održava se 14. travnja, ali se može obilježiti bilo kada u travnju.

Djelatnici Gradske uprave Grada Slatine uredili su nekoliko dječjih igrališta te na taj način dali svoj doprinos obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela.

 

Foto: jc & dj

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button