CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

I Crveni križ Slatina pokrenuo SOS telefon za pomoć građanima zbog koronavirusa

Crveni križ Slatina zbog novonastale situacije vezane uz epidemiju koronavirusa uvodi SOS telefon kako bi se smanjio rizik od zaraze virusom starijih i nemoćnih te kronično oboljelih osoba. Telefonom se može zatražiti dostava potrebnih lijekova, higijenskih potrepština te namirnica nužnih za život.

SOS telefon namijenjen je isključivo za starije osobe i osobe koje nemaju pomoć od obitelji, prijatelja, susjeda ili drugih osoba.
U Crvenom križu napominju da će djelatnici i volonteri koji će pružati dostavu biti propisno označeni oznakama Hrvatskog Crvenog križa.

Svoje potrebe stariji građani mogu prijaviti na telefon Gradskog društva Crvenog križa Slatina 033/551-230 od ponedjeljka do petka od 8 do 14 sati.

Isto tako na isti broj Crvenog križa 033/551-230 mogu se javiti i svi građani koji se žele priključiti volontiranju u pružanju usluga u svezi korona virusa.

Ravnatelj slatinskog Crvenog križa Vladimir Jelenčić moli sve građane da redovno prate mjere i postupke koje propisuje Nacionalni stožer civilne zaštite i Županijski stožer civilne zaštite.
(mf/Izvor: CK Slatina)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button