DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

HVIDR-a Virovitičko-podravske županije osvojila brončanu medalju na 27. SŠNIDOR-u

Prethodna dva dana(petak i subotu, 13.i 14.listopada) u Malom Lošinju se održavalo 27. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata u kojem je sudjelovala i HVIDR-a Virovitičko-podravske županije te osvojila brončanu medalju.

Sportska ekipa HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, osvojila je zlatnu medalju u visećoj kuglani, srebrni su bili u šahu i streljaštvu. U stolnom tenisu su bili 5., sportskom ribolovu 7., dok je utrku u kolicima, predstavnik VPŽ, okončao na 9. mjestu. U elektronskom pikadu su bili 10., kuglanju 11., a u boćanju – 15. To im je uz prikupljenih 149 bodova, priskrbilo broncu, iza pobjednika HVIDR-e Zagreb i srebrne ekipe HVIDR-e iz Brodsko-posavske županije. Nastupilo je više od 1.000 natjecatelja razvrstanih u 22 ekipe iz svih hrvatskih županija, grada Zagreba i HVIDR-e HVO-a Herceg-Bosne.

Pehare i medalje najboljima su uručili državni tajnik u ministarstvu turizma i sporta – Tomislav Družak, gradonačelnica Malog Lošinja – Ana Kučić, te saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH – Josip Đakić. Uz njih bili su tu i predsjednik HVIDR-e VPŽ, Mato Bubaš, predsjednik slatinske HVIDR-e Nenad Križić, predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac i dr.

Ovogodišnji, 27. SŠNIDOR-a, održavao se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, supokroviteljstvom gradonačelnice Malog Lošinja, Ane Kučić, te uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

(tks/vpz.hr/Foto:Nenad Križić)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button