DOGAĐANJANASLOVNICA

HVIDR-a Slatina organizirala terensku nastavu za učenike 7.r. OŠ Voćin

U sklopu projekta „Istina o pobjednicima“ Udruga HVIDR-a Slatina svake godine tradicionalno provodi terensku nastavu za učenike 7. razreda s ciljem promicanja istine o Domovinskom ratu na kojoj su danas sudjelovali učenici 7. razreda Osnovne škole Voćin u pratnji svojih nastavnika, povijesti Željka Polića i geografije Mirne Strilić.

Terenska nastava započela je polaganjem upaljenih lampiona i molitvom ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje je predsjednik slatinske HVIDR-e Ilija Nikolić, učenike ukratko upoznao s projektom „Istina o pobjednicima“.
Potom su učenici sudjelovali na prezentaciji o Domovinskom ratu, gdje su kustos Srđan Đuričić i muzejski preparator Goran Boršić u Spomen sobi Domovinskog rata djeci dočarali ratna zbivanja na slatinskom području.

Terenska nastava nastavljena je obilaskom bivše crte obrane grada Slatine u pratnji članova HVIDR-e Slatina Josipa Habla i Marka Markovića, te povratkom u Voćin gdje im je o životu za vrijeme njegove okupacije govorio predsjednik Udruge  dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković.

Projekt „Istina o pobjednicima“ podržavaju i financijski podupiru: Ministarstvo branitelja, Virovitičko-podravska županija, Grad Slatina te općine Čađavica, Sopje, Nova Bukovica, Mikleuš i Voćin.
(mf/Foto: Mihaela Feldi i Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button