DOGAĐANJANASLOVNICA

HVIDR-a Slatina organizirala posjet Vukovaru za učenike Industrijsko-obrtničke škole Slatina

U organizaciji Udruge HVIDR-a Slatina, a u sklopu projekta „Istina o pobjednicima“, jučer su 43 učenika Industrijsko-obrtničke škole Slatina u pratnji voditelja terenske nastave, prof. povijesti Mihaela Puljića, profesorica hrvatskog jezika i književnosti Nede Mađarac i Helene Roštaš,  ravnatelja Mladena Graovca, te člana slatinske HVIDR-e Josipa Habla posjetili Vukovar gdje ih je dočekao član HVIDR-e, odnedavno s vukovarskom adresom Željko Nikolić koji ih je poveo u obilazak ovog napaćenog grada.

Terenska nastava provedena je u korelaciji predmetnih kurikuluma povijesti, geografije i hrvatskog jezika za učenike I., II. i III. razreda svih zanimanja u sklopu koje su posjetili: Bolnicu – mjesto sjećanja na Vukovar 1991., Memorijalni centar Domovinskog rata u vojarni, Memorijalni centar i masovnu grobnicu na Ovčari, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Muzej vučedolske kulture i Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, gdje su uz stručne voditelje i vukovarske branitelje saznali sve o velikoj vukovarskoj tragediji, ali i o hrabrosti Vukovaraca i svih onih koji su sudjelovali u obrani Vukovara.

Cilj je bio kroz terensku nastavu učenicima približiti i upoznati ih s veličinom vukovarske žrtve u Domovinskom ratu, bitkom za Vukovar, njezinim tijekom i posljedicama, te u konačnici njezinog značaja za slobodu cijele Hrvatske,
„DA SE NE ZABORAVI“.

U sklopu projekta HVIDR-e Slatina „Istina o pobjednicima“ koji podržavaju Ministarstvo hrvatskih branitelja, Grad Slatina i susjedne općine, Vukovar će 28. studenog posjetiti i učenici Srednje škole Marka Marulića Slatina.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button