Home / NASLOVNICA / HSU – ZA povećanje cenzusa nakon 15 godina i PROTIV poskupljenja dopunskoga zdravstvenog osiguranja

HSU – ZA povećanje cenzusa nakon 15 godina i PROTIV poskupljenja dopunskoga zdravstvenog osiguranja

Hrvatska stranka umirovljenika započela je akciju u kojoj prikuplja potpise ZA povećanje cenzusa nakon 15 godina i PROTIV poskupljenja dopunskoga zdravstvenog osiguranja.

Tim povodom saborski zastupnik Tomislav Žagar i povjerenica Hrvatske stranke umirovljenika za grad Slatinu Nataša Ivković danas, 15. studenoga, na tiskovnoj konferenciji u Novoj Bukovici predstavili su peticiju kojom se izražava protivljenje poskupljenju dopunskog zdravstvenog osiguranja te traži povećanje cenzusa za dopunsko osiguranje koji nije mijenjan 15 godina.
U priopćenju ističu kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić više puta najavio poskupljenje dopunskog zdravstvenog osiguranja, iako za tim nema potrebe. Takvo poskupljenje išlo bi na ruku privatnim osiguravateljima, a na štetu građana i javnog osiguravatelja.
S druge strane, treba povećati cenzus koji trenutno za samca iznosi 1.939, na 2.340 kuna, a za člana kućanstva s 1.516 na 1.830 kuna. Nadalje, potrebno je cenzus usklađivati na početku svake godine s rastom plaća. Na ovaj način spriječit će se daljnje guranje umirovljenika i radnika u siromaštvo te privatizaciju dopunskog zdravstvenog osiguranja u kojem bi stariji od 60 godina trebali plaćati mjesečnu policu u rasponu od 150 do 350 kuna. Ovaj prijedlog je realan i pravedan. Solidarnost mladih prema starijima, zdravih prema bolesnima i imućnih prema siromašnima, temelj je zdravog društva i to je naš krajnji cilj, istaknuo je na tiskovnoj konferenciji saborski zastupnik Tomislav Žagar.
(mf/Izvor: HSU)

hsu_letak_a5

 

x

Check Also

Premijer Plenković: Relaksiranje mjera uz savjete epidemiologa. Otvaranje tržnica vjerojatno prije Uskrsa!

Nakon sastanka sa znanstvenicima na temu koronavirusa premijer Andrej Plenković najavio je relaksiranje mjera ali ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org